Què diu la premsa escrita estrangera de la mort de Tito Vilanova

'The Guardian' destaca que l'exentrenador del Barça "va fer humà" el club i 'Corriere della Sera' el descriu com un "home valent"

’The Guardian’ rendeix homenatge a Tito Vilanova

’The Guardian’ rendeix homenatge a Tito Vilanova

2
Es llegeix en minuts

La premsa britànica rendeix homenatge aquest dissabte al exentrenador del Barcelona Tito Vilanovamort divendres després d'anys de lluita contra el càncer càncer i del qual 'The Guardian' diu que "va fer humà" un gran club. En un llarg article, el diari britànic recorda les paraules del director esportiu del Barcelona, Andoni Zubizarreta, que, al ser preguntat si la lluita contra el càncer de Vilanova i del jugador Abidal els feia més grans per superar l'adversitat, va contestar: "No, ens fa humans".

Lluita contra el càncer

'The Daily Telegraph' destaca que va encapçalar els tributs l'actual entrenador del ChelseaJosé Mourinho, del qual recorda les topades que va tenir amb el català quan dirigia el Reial Madrid i Vilanova era el segon tècnic del Barça, sobretot quan li va ficar un dit en l'ull durant un 'clàssic' el 2011. Per la seva part, 'The Times'The Times indica que el Barcelona homenatjarà el seu antic tècnic en el partit d'aquest diumenge contra el Vila-real i recorda les paraules de Messi: "Una persona difícil d'oblidar. Sempre et recordaré. Tot el meu amor a la família de Tito".

Mitjans italians

"El futbol plora Tito", titula el principal diari esportiu italià, 'La Gazzetta dello Sport', que recorda que el traspassat entrenador del FC Barcelona va passar tota la seva vida en aquest equip. "Breu la vida feliç de Tito Vilanova. Però tan feliç, i quanta vida", escriu al diari Paolo Condó. Per al 'Corriere della Sera', la mort de Vilanova significa l'adéu al "gentilhome de la banqueta" i considera que l'esportista era un "home valent, que va treballar com a entrenador sense alçar mai la veu". 

Alemanya i França ploren la seva mort

Notícies relacionades

Els mitjans alemanys també es van fer ressò de la mort de l'extècnic blaugrana, on es destaca que va ser "molt més que l'assistent de Pep Guardiola". El mitjà esportiu 'Kicker' es va fer ressò de la repercussió que va tenir en el món del futbol la mort de l'extècnic blaugrana. Per la seva part, 'Sportbild' també recull les reaccions que la mort de Tito va produir en el panorama esportiu internacional, però especialment en l'espanyol.

El futbol francès ha acomiadat l'exentrenador del Barça amb el retrat d'un home discret i elegant en els temes personals i un encertat analista en els professionals. "Juntament amb l'actual entrenador del Bayern Munic (Pep Guardiola), es va guanyar una reputació d'agut estrateg i de preat 'braç dret', assenyala el diari esportiu 'L'Équipe'. El diari 'Le Monde' il·lustra la informació amb una fotografia de Guardiola i Vilanova a la banqueta, sota la qual repassa la trajectòria del difunt tècnic, des de la seva arribada a La Masia als 14 anys fins al seu decés aquest divendres.

Temes:

Tito Vilanova