Està hospitalitzat des del 29 de desembre

La família veu "signes esperançadors" en la salut de Schumacher

Surt al pas de notícies recents que deien que l'estat del sèptuple campió de F-1 era "desesperat" i havia perdut 20 quilos

Michael Schumacher, durant el GP de València, el 2006.

Michael Schumacher, durant el GP de València, el 2006. / JOSE JORDAN (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Michael Schumacher, hospitalitzat a França des del 29 de desembre passat després de patir un accident d'esquí, emet "petits signes esperançadors" en el seu estat de salut, segons ha indicat aquest dimarts la portaveu de la família.

Malgrat això, Sabine Kehm ha indicat que "encara cal ser pacients" amb la seva recuperació, que s'anuncia llarga ja que el sèptuple campió del món de fórmula 1 "es va lesionar de forma molt greu".

La portaveu va voler així sortir al pas de les notícies publicades a la premsa que anunciaven que Schumacher, de 45 anys, estava en un estat desesperat i que havia perdut 20 quilos.

Hem de ser pacients

"Seguim confiats que Michael tirarà endavant i es despertarà. En ocasions hi ha petits signes esperançadors. Però sabem que hem de ser pacients", ha indicat la portaveu en un comunicat.

La portaveu ha reiterat que la família és conscient "des del principi que aquest combat serà llarg i difícil" i, després de mostrar la seva confiança en l'equip mèdico de l'hospital universitari de Grenoble on el pilot està internat, va assenyalar que "la durada (del procés) no té importància".

Després d'agrair les mostres de suport rebudes, Kehm ha tornat a demanar respecte per la privacitat del pilot i ha demanat comprensió amb el dolor que pateix la família.

"No es pot oblidar que es tracta d'un assumpte molt íntim i delicat per a la família. Vull recordar que Michael és un home que, durant anys, ha protegit la seva vida privada i la seva família mantenint-los al marge de la seva vida pública", ha indicat.

"El que va passar va ser difícil d'assimilar per nosaltres, pel fet que van ser molt banals les circumstàncies en què Michael es va lesionar tan greument malgrat haver superat en el passat nombroses situacions crítiques", ha indicat la portaveu familiar.

En estat "desesperat"

El diari britànic 'The Telegraph' publicava fa uns dies que Schumacher es trobava en un estat "desesperat" i que només un miracle pot mantenir-lo en vida.

L'italià 'La Gazzetta dello Sport', per la seva part, assegurava que el pilot havia perdut 20 quilos i en l'actualitat en perava uns 55.

La família comunica poca cosa sobre l'estat de salut de Schumacher i demana comprensió i respecte per a l'equip mèdic que el tracta.

L'últim comunicat va ser emès el dia 7, quan van assegurar que prosseguia la seva fase de despertat, després que a finals de gener passat els metges li retiressin la sedació artificial que l'havia portat, després de l'accident, a un coma induït.

Estació de Méribel

El sèptuple campió de fórmula 1 va patir un accident d'esquí en una pista no abalisada de l'estació de Méribel, als Alps francesos, on posseeix una residència i on practicava aquest esport al amb el seu fill.

Notícies relacionades

El cap li va picar contra una roca i, des del primer moment, els metges, que el van sotmetre a dues intervencions de neurocirurgia, temen que pugui patir danys cerebrals.

La fiscalia francesa va tancar la investigació sobre l'accident al considerar que no s'havia produït cap irregularitat.