COMMOCIÓ EN EL MÓN DE L'ESPORT

La justícia francesa obre una investigació sobre l'accident de Schumacher

La Fiscalia d'Albertville descarta la implicació de terceres persones i sospita que la roca amb la qual va picar l'expilot estava semienterrada

L’estació de Méribel, als Alps francesos, on Michael Schumacher va patir un accident diumenge quan esquiava fora de pista.

L’estació de Méribel, als Alps francesos, on Michael Schumacher va patir un accident diumenge quan esquiava fora de pista. / AFP / JEAN-PIERRE CLATOT

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia d'Albertville, als Alps francesos, ha obert aquest dilluns una investigació sobre les circumstàncies de l'accident de l'expilot alemany de F-1 Michael Schumacher, que es troba en coma i hospitalitzat després de patir una greu caiguda esquiant a Méribel, als Alps francesos. El ministeri públic vol conèixer les causes de l'accident, encara que descarta la implicació de terceres persones. Les indagacions, de les quals s'encarreguen el Grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya de Bourg-Saint-Maurice i la gendarmeria de Méribel, duraran diversos dies.

L'expilot, que esquiava fora de pista acompanyat del seu fill de 14 anys, va picar de cap i, encara que portava casc, pateix un traumatisme cranial, segons l'últim comunicat mèdic. Es creu que la roca estava enterrada o semienterrada sota la neu, en una zona en què les pedres no estan senyalitzades, apunten des de la fiscalia. Els investigadors pensen que es podria haver desequilibrat, perdre el control i estavellar-se.

Notícies relacionades

Els serveis d'auxili que el van traslladar diumenge a un primer hospital, en la pròxima localitat de Moutiers, van descriure la caiguda de Schumacher com una "falta tècnica" en una zona no condicionada en la intersecció entre una pista de dificultat vermella (Chamois) i una altra de blava (Biche). Encara que en un primer moment semblava que l'accident no era greu, la salut de l'heptacampió va empitjorar i va haver de ser traslladat en helicòpter a un hospital de Grenoble, on va arribar en coma.

L'escàner va mostrar que patia un traumatisme cranial que li havia causat hematomes intracranials i un edema cerebral difús. Se'l va sotmetre d'urgència a una intervenció de neurocirurgia i se'l manté des d'aleshores en coma artificial induït per "limitar l'elevació de la pressió intracranial". "Està en una situació crítica. Es pot dir que el seu pronòstic vital està en entredit. El seu estat és molt greu", ha declarat el doctor Jean-François Payen, cap del servei de reanimació de l'hospital.