EL PARTIT DE LA SELECCIÓ

"Catalunya podria lluitar per l'Eurocopa i el Mundial"

El preparador de Cap Verd exalça al bloc del debutant Gerard López abans del partit d'aquest dilluns a l'Estadi Olímpic (19 hores)

Cartell promocional del partit entre Catalunya i Cap Verd, amb Bartra, Sergio García, Bojan, Cesc i Casilla com a protagonistes.

Cartell promocional del partit entre Catalunya i Cap Verd, amb Bartra, Sergio García, Bojan, Cesc i Casilla com a protagonistes. / FCF

1
Es llegeix en minuts

El seleccionador de Cap Verd no ha escatimat elogis a la selecció catalana abans del partit que enfrontarà aquest dilluns els dos combinats a l'Estadi Olímpic de Montjuïc (19.00 hores. TV-3). "Catalunya podria competir contra qualsevol país, perquè molts dels millors jugadors del món són aquí. Podria lluitar sense cap problema pels títols europeus i mundials", ha valorat Lucio Antunes. La Federació Catalana de Futbol ha venut fins a aquest diumenge 20.000 entrades de les 30.000 ofertes, ja que no s'han posat a la venda les localitats del gol sud i de les cinc primeres files "per falta de bona visibilitat del terreny de joc".

El partit suposarà el debut de Gerard López al capdavant de la selecció després de rellevar Johan Cruyff. L'exjugador del Barça tindrà al seu costat com a ajudants els exfutbolistes Xavi Aguado Sergio González, que ostenta el rècord de participacions amb la selecció (15 partits). També debutaran set jugadors: Aleix Vidal (Almeria), David López Víctor Álvarez (Espanyol), Marc Valiente (Reial Valladolid), Oriol Riera (Osasuna), Oriol Rosell (Sporting Kansas City) i Jordi Xumetra (Llevant), incorporat a última hora després de la lesió de Javi Márquez (Elx).

Vuit blaugranes, sis blanc-i-blaus

Notícies relacionades

Amb les baixes destacades de ValdésXavi Puyol, el seleccionador comptarà amb 8 jugadors del Barça (Montoya, Piqué, Alba, Bartra, Busquets, Cesc, Sergi Roberto Tello) i sis de l'Espanyol (Víctor Sánchez, Sergio García, Kiko Casilla, Joan Capdevila i els esmentats Víctor Álvarez David López). Completen la convocatòria Bojan Krkic (Ajax), Jordi Codina (Getafe) i Piti (Granada). El col·legiat català Alfonso Alvarez Izquierdo dirigirà el partit.

Cap Verd, 39a selecció del rànquing de la FIFA, aspirava a participar, per primera vegada en la seva història, en el pròxim Mundial, però la FIFA va desestimar el mes d'octubre passat el recurs interposat per la seva federació per evitar la sanció que la deixava fora del torneig per alineació indeguda durant el partit que va disputar davant Tunísia a la ronda preliminar de classificació. "Afrontem el partit amb optimisme i amb ganes de competir contra Catalunya. Intentarem fer un bon partit i dignificar el futbol capverdià", ha explicat el seu seleccionador.