Quan es corria al carrer

Ángel Nieto i Salvador Cañellas, dos mites del motociclisme espanyol, recorden on va començar tot

L’espanyol Medrano (1) i el mític Agostini (46), al circuit urbà de Vistahermosa, a Alacant.

L’espanyol Medrano (1) i el mític Agostini (46), al circuit urbà de Vistahermosa, a Alacant. / ARXIU FOTOGRÀFIC DE PERFECTO ARJONES

1
Es llegeix en minuts

És un home feliç. Orgullós del que ha fet i de com ho ha fet. Ho relata amb afecte i escassa nostàlgia. Li surt de l’ànima, de l’ànima que comparteix amb qui vulgui sentir-lo. És un encant de campió. Aquest 12+1 és la repera. "És el que hi havia. No hi havia res més. O corríem allà o no corríem. I nosaltres, l’únic que volíem era córrer, córrer, córrer. Aquelles imatges, aquella baixada costeruda, aquella contrarecta en peralt, aquella xicana que feia olor de mar, de sal de mar, i la gent, molta gent, gairebé tocant-te, tots vestits de diumenge, aquell entrepà que et portaven mentre baixaves la moto del remolc o la reparaves. Aquell sabor, aquell veïnat, aquell clima, aquell voler veure’t perquè tu eres el seu heroi, encara que ni tan sols sabés qui eres, això ja no tornarà. ¡Et podien tocar amb les mans quan traçaves el revolt! ¡Amb la mà! Això, amic, va ser el que ens ha portat fins aquí, fins als tres títols del món de què disfrutem avui. Vam ser uns pioners, tots, els que organitzaven aquelles carreres i els que ens atrevíem a córrer-les. És el que hi havia. O ho agafaves o no corries. Es van matar molts dels nostres, sí, molts, però ho van fer disfrutant del seu esport".

Ángel Nieto (Zamora, 1947) i Salvador Cañellas (Santa Oliva, Tarragona, 1944), dos grans, dos immensos, dos terribles pilots, guanyador un de 12+1 títols mundials, i primer vencedor espanyol, l’altre, d’un GP del Mundial (Montjuïc-1968) fan una exhibició telefònica de com era aquell traçat, abans que els enviï al seu correu les meravelloses imatges del popular fotoperiodista alacantí Perfecto Arjones realitzades al circuit urbà de Vistahermosa, d’Alacant. Ells el tenen retratat a la memòria, comparteixen les mateixes vivències. Corrien sobre asfalt o terra, llambordes o vorejant les cunetes entapissades de la sorra que el vent portava, a ràfegues, de la platja.

Notícies relacionades

 

>>Llegiu la informació completa sobre els inicis d'Ángel Nieto i Salvador Cañellas en el motociclisme a e-Periódico

Temes:

Ángel Nieto