NOMENAMENT

Gerard López, nou entrenador de la selecció catalana de futbol

L'exjugador blaugrana, que substitueix Cruyff a la banqueta, ha firmat per dos anys

Gerard López, amb la samarreta de la selecció catalana.

Gerard López, amb la samarreta de la selecció catalana. / FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

1
Es llegeix en minuts

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ja compta amb un substitut per a Joan Cruyff. Durant els pròxims dos anys, Gerard López serà el nou seleccionador, segons ha anunciat l'entitat aquest dilluns a través d'un comunicat.

En opinió del president de la FCF, Andreu Subies, l'exblaugrana compleix amb el perfil que es buscava, ja que té una bona relació amb els jugadors i manté vincles amb la casa. De fet, va ser campió d'Espanya amb la selecció catalana aleví i amb la sub-17. A més, va ser internacional amb l'absoluta en diverses ocasions. Actualment col·labora amb TV-3 com a comentarista.

Notícies relacionades

El nou seleccionador tindrà com a mà dreta a Sergio González, actual segon entrenador de l'Espanyol B, que també fa molts anys que està vinculat a la selecció catalana. A principis d'any va ser homenatjat durant el partit contra Nigèria, que va servir de comiat a Cruyff, per ser el jugador que més vegades ha vestit la samarreta catalana.

Durant la seva trobada amb Subies, López ha subratllat la importància de defensar la selecció catalana perquè és "una potència mundial". També ha afirmat que vol posar-se mans a l'obra al més aviat possible per estar preparat per a la tradicional cita nadalenca.