Espanya juga amb serietat i guanya la República d'Irlanda (2-0)

Soldado i Mata decideixen en el segon amistós de preparació per a la Copa Confederacions

Els jugadors celebren el gol de Mata davant Irlanda, a Nova York.

Els jugadors celebren el gol de Mata davant Irlanda, a Nova York. / ADREES LATIF (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / Madrid

Amb vuit jugadors del Barça en una formació titular que s'assemblarà molt a la que debutarà contra l'Uruguai a la Copa Confederacions diumenge que ve, la selecció espanyola ha millorat sensiblement i ha guanyat aquesta matinada de dimecres la República d'Irlanda en el segon amistós de preparació, disputat al Yankee Stadium de Nova York. Soldado, que davant Haití dissabte passat va desaprofitar quatre claríssimes ocasions de gol, ha marcat aquesta vegada amb el seu primer remat a porta després de rellevar Villa en el segon temps. Mata ha sentenciat a prop del final després d'una assistència de Cazorla.

Els gols dels jugadors del València i del Chelsea han fet justícia en un partit que la selecció espanyola hauria pogut posar de cara molt abans. 'La Roja' l'ha afrontat amb molta serietat i decisió davant un rival que ha disposat un ferri blindatge. Tot i això, el continu rondo que els jugadors espanyols han hagut de desenvolupar ha produït nombroses situacions de perill en l'àrea irlandesa en el tram inicial del xoc, en què també l'equip dirigit per Trapatoni ha tingut la seva oportunitat en una arribada de Coleman per l'esquerra després d'aprofitar una indecisió de Piqué.

Villa, malgrat les dificultats que comportava moure's entre una defensa tan tancada, s'ha mogut amb intel·ligència, ha tingut un mà a mà amb el porter i ha obert passadissos per a altres companys, entre ells Pedro, que ha tingut un parell de clares ocasions per augmentar la seva gran ratxa golejadora amb la selecció (10 gols aquesta temporada), però en la primera ha tirat fora quan ho tenia tot a favor després d'una jugada de Silva i Villa, i en la segona ha llançat al travesser després d'una gran maniobra en l'àrea.

L'empenta de Navas

Navas ha entrat després del descans per Silva, però el conjunt espanyol ha trigat a tornar a agafar el to. Soldado l'ha tret de l'atonia amb un remat amb el qual ha culminat la insistència ofensiva del madridista, que ha convertit un intent d'autopassada en una passada al valencianista, que ha marcat amb un xut elèctric (m. 69).

L'entrada de Mata ha donat una nova empenta a Espanya, encara que Irlanda ha tingut a un pas l'empat. Casillas, que havia substituït Valdés en el minut 58, ha tret el braç dret per evitar que McClean marqués en un contraatac i l'àrbitre ha anul·lat per fora de joc un gol de St. Ledger en el córner consegüent. La incorporació de Cazorla al joc ha resultat decisiva per decidir el partit. Randolph ha evitat que el centrecampista de l'Arsenal marqués, però no ha pogut evitar que ho fes Mata després d'una gran combinació amb el centrecampista de l'Arsenal.

Espanya: Valdés (Casillas, m. 58), Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xavi (Mata, m. 69), Silva (Navas, m. 46), Iniesta (Fàbregas, m. 58), Pedro (Cazorla, m. 80), Villa (Soldado, m. 58).

Notícies relacionades

Irlanda: Forde (Randolph, m. 74), McShane, St.Ledger, O'sea, Kelly (Delaney, m. 89), Coleman, Hendrick (Quinn, m. 46), Mc Carthy, Keogh (McClean, m. 74), Keane (Cox, m. 57), Sammon .

Gols: 1-0, Soldado (m. 69). 2-0, Mata (m. 88).