L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

'Europa a sus pies', records de la final de Leverkusen

Ediciones La Grada llança un llibre sobre la històrica UEFA del 1987-88

Els autors dels relats d’un nou llibre sobre l’Espanyol, ahir a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

Els autors dels relats d’un nou llibre sobre l’Espanyol, ahir a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. / CARLOS MIRA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm va acollir ahir l'acte de presentació del llibreEuropa a sus pies,editat per Ediciones La Grada, un conjunt de relats que commemoren el 25è aniversari de la final de la Copa de la UEFA de la temporada 1987-1988, en què l'Espanyol es va jugar la glòria a doble partit contra el Bayer Leverkusen. L'equip blanc-i-blau, dirigit per Javier Clemente, va perdre la final a la tanda de penals.

El llibre, que estarà disponible als quioscos i principals llibreries de Catalunya i Andorra a partir del 20 d'abril, costarà 14,95 euros. L'acte va comptar amb la presència de diversos jugadors d'aquella plantilla que va eliminar clubs tan potents com el Milan, l'Inter i el Borussia Moenchengladbach en una campanya prodigiosa que va convertir el desaparegut Sarrià en un autèntic fortí. Golobart, que ha participat en el llibre, l'home que va llançar una pilota al travesser en l'anada de la final a Sarrià; Nkono, que va aprofitar la reunió per donar suport a la renovació de Javier Aguirre; Pineda, el davanter que va fer un gran partit davant el Borussia a Alemanya en la primera eliminatòria; i Gallart, el defensa que va anul·lar Gullit a Itàlia, van recordar anècdotes d'aquells partits.

Notícies relacionades

El lector tindrà la possibilitat de recordar la històrica gesta esportiva de la plantilla periquita amb relats de Joan Golobart, Oriol Vidal, Dani Solsona, Carles Canut, Manel Lucas, José Manuel Oliván, Agustín Rodríguez, José Sánchez i Sergio Fidalgo. Sergi Mas n'ha escrit el pròleg.

PRESÈNCIA DE COLLET / També va assistir a l'acte Joan Collet, el president de l'Espanyol, acompanyat dels consellers Ramon Robert, Montserrat Tordera i Jordi Puyaltó. Tampoc es va perdre la presentació Sergio Oliveró, exconseller i candidat a la presidència de l'Espanyol en les últimes eleccions del novembre passat, igual que Enric Crous, director general de Damm. Un altre dels assistents va ser Alberto Fernández Díaz, regidor a l'Ajuntament de Barcelona i reconegut periquito.