Mor Miguel Poblet, el millor ciclista català de tots els temps

Tenia 85 anys i patia una infecció generalitzada des de principis d'aquesta setmana

Miquel Poblet, en una foto del 2007.

Miquel Poblet, en una foto del 2007.

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Miquel Poblet ha mort aquest dissabte als 85 anys a l'Hospital Quirón de Barcelona, on estava ingressat des de principis d'aquesta setmana a causa d'una infecció generalitzada que no ha pogut superar. Els metges que l'atenien ja eren molt pessimistes sobre la seva recuperació des de dimecres.

Nascut el 1928 a la localitat deMontcada, on sempre ha residit, se'l considera el millor ciclista català de tots els temps, un llegat que uns anys més tard seguirien corredors com Melcior Mauri o Purito Rodríguez en l'actualitat.

Sempre va destacar per les seves habilitats a les arribades, per saber situar-se, per la seva intel·ligència a llegir les carreres i per la seva velocitat en els metres finals. Als 16 anys va haver de falsificar el seu document nacional d'identitat perquè el deixessin córrer en professionals.

El 1955 es va convertir en el primer corredor espanyol que es va posar el mallot groc delTour. I va ser contemporani d'una saga impressionant de ciclistes, tots ells llegenda ja en aquest esport: Fausto Coppi, Gino Bartali, Louison Bobet, Jacques Anquetil, Louison Bobet, Charly Gaul i Federico Martín Bahamontes.

Notícies relacionades

Poblet va ser el primer espanyol que va guanyar la Milà-San Remo en dues ocasions, prova que uns anys més tard va aconseguir Óscar Freire, seguint els seus consells (li trucava per telèfon), i també va guanyar dues vegades la Volta a Catalunya. La seva gran carrera de tres setmanes va ser el Giro, on va aconseguir 20 triomfs d'etapa. El fotògraf Paco Alguersuari el va immortalitzar en una instantània que va fer la volta al món. Poblet, amb la roda en mà, cridava al seu cotxe auxiliar, a l'espera d'un recanvi.

A Montcada tenia un pavelló que portava el seu nom, inaugurat el 2007 amb l'apadrinament de Miguel Induráin, on presumiblement se li tributarà l'últim homenatge. A Montcada també tenia una botiga de  bicis, una de les més famoses de Catalunya.