Els quarts de final de la Copa del Rei

Mourinho ho tensa tot

El Madrid afronta la cita del Camp Nou amb el vestidor, el club i l'afició agitats pel tècnic

Marcelo, Arbeloa i Ronaldo, en l’entrenamentd’ahir del Madrid.

Marcelo, Arbeloa i Ronaldo, en l’entrenamentd’ahir del Madrid. / REALMADRID.COM

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO
MADRID

L'estructura del Madrid trontolla. No fa falta gran cosa perquè passi, tot i que en aquesta ocasió s'han encadenat una sèrie d'esdeveniments que tornen a deixar el club a la intempèrie. El vestidor és un polvorí, el Bernabéu ha abaixat el dit polze respecte a Mourinho (que promet venjar-se dels xiulets de diumenge) i Pepe, a qui es busca una sortida, embruta l'escut un cop més. Tot en cinc dies. A l'horitzó reapareix el Barça amb la intenció de tornar a avergonyir el seu gran rival.

No es tenen notícies que s'hagi de portar a terme cap acte al Bernabéu en què Florentino torni a proclamar les bondats del Madrid. Tampoc se sap si Mourinho va prendre diumenge la decisió d'anar-se'n a final de temporada després de sentir els xiulets de l'afició. Per no saber-se, es desconeix fins i tot si donarà avui la roda de premsa prèvia al matx del Camp Nou.

Sí que se sap que els jugadors volen tirar terra damunt el clima de tensió que hi ha al vestidor, un assumpte que preocupa Mourinho, que donaria part de la seva fitxa per poder trobar eltalp. Les sospites se centren en Casillas, Ramos i Albiol, però el portuguès perd el temps. Més aviat s'hauria de preguntar per què els seus jugadors es van posar les mans al cap al veure l'alineació de dimecres contra el Barça.

SINCERITAT D'IKER / De portes enfora, la plantilla fa pinya amb el tècnic. «Si el xiulen a ell, ens xiulen a tots», diu Arbeloa. Casillas assegura que espanyols i portuguesos «ens avenim molt». No obstant, el capità, sempre sincer, va més lluny. «No em porto malament amb ningú. Arribarà un dia que em cabrejaré amb algú, però hem d'estar units». Mentrestant, Marcelo fa gala de la unió de l'equip, però només al terreny de joc. «Dins del camp es veu que estem tots units i que no hi ha res estrany», manté. Se li hauria de preguntar a Ronaldo, que va ser empès per Xabi Alonso per apartar-lo de l'àrbitre. El davanter el va fulminar amb la mirada.

Un exemple més de la tensió que hi ha a l'equip, on el desgast i la pèrdua de crèdit de Mourinho són majúsculs. Lluny d'assumir els seus errors, el portuguès es va citar amb l'afició per a posteriors ocasions. «Potser un dia contesto i ells es queden tristos. No vaig néixer madridista. Sóc un professional que treballa per a un club», va declarar. Aquesta velada amenaça té a veure amb la seva possible sortida al juny.Moutambé obriria la porta si aconsegueix algun títol. Això engrandiria el seu ego fins a justificar la seva marxa per la falta de suport del públic, de la premsa i del vestidor.

UNA ALTRA VEGADA EL BARÇA / Tot això passa amb el Barça cinc punts darrere a la Lliga i amb un horitzó bastant lleuger en els vuitens de final de la Champions, on espera el CSKA al febrer. De moment, el més immediat té a veure amb un altre fort maldecap per al madridisme: la visita al Camp Nou amb l'1-2 de l'anada clavat al cor dels aficionats pel pèssim joc del Madrid, que podria veure com el cost del seu pas per la Copa li pot resultar caríssim.

Notícies relacionades

EL CONTRAST / El Comitè de Competició, mentrestant, no ha actuat d'ofici amb Pepe per la seva trepitjada a Messi. Com a contrast, i en menys de 24 hores, la federació anglesa va acusar Mario Balotelli «de conducta violenta» per trepitjar el cap a Parker en el Manchester City-Tottenham. Pot presentar al·legacions fins demà però s'enfronta a una sanció de quatre partits.

Davant el silenci del comitè,Moudubta a fer viatjar Pepe. El tècnic, igual que Guardiola, ha canviat de plans i viatjarà demà a Barcelona. Tret que hi hagi un miracle, no podrà comptar amb Khedira i Di María. Només falta saber si Mourinho tira la Copa o lluita com un gran. «Si caiem no serà davant un Alcorcón», va dir per curar-se en salut.