BÀSQUET

El deute força el Joventut a sol·licitar concurs de creditors

L'entitat presentarà la sol·licitud en els pròxims dies per afrontar els 10 milions de dèficit

Vista general de les grades de l’Olímpic de Badalona, en un partit europeu del Joventut.

Vista general de les grades de l’Olímpic de Badalona, en un partit europeu del Joventut. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / Barcelona

Un deute acumulat de 10 milions d'euros obligarà el Joventut a presentar davant el jutjat un concurs de creditors, la denominació actual del que abans es coneixia com a suspensió de pagaments.

La intenció dels màxims responsables de l'entitat badalonina és presentar el concurs de creditors en els pròxims dies, ja que, tot i la complicada situació a què aboca l'entitat, el consideren l'única sortida viable per garantir el futur del club.

Amb aquesta decisió, la Penya reconeix que no està en condicions d'afrontar tots els pagaments del deute, cosa que fa que aquests es paralitzin de forma automàtica i li permet renegociar-lo, en la majoria de casos amb una substancial rebaixa, ja que els creditors prefereixen cobrar una part del deute abans que forçar una fallida definitiva.

El Joventut, que manté en l'actualitat un deute de cinc milions d'euros amb Caixa Laietana, de tres milions amb el Ministeri d'Hisenda, i de dos amb la Caixa, ja ha rebaixat aquesta temporada un 50% el seu pressupost: de 8,5 a 5 milions d'euros, per intentar superar la situació de crisi actual.

ACTIUS DEL CLUB / Amb un actiu del 25% del Centre Comercial Magic Badalona (l'altre 75% pertany a Sacresa, el grup immobiliari de la família Sanahuja, que va presentar divendres un expedient de regulació d'ocupació) i també amb diversos terrenys a la ciutat, el Joventut compta, en teoria, amb actius suficients per garantir el pagament del deute, però no es veu en condicions de liquidar-lo a curt termini.

Aquest és un dels aspectes que tranquil·litzen Caixa Laietana i també La Caixa, les dues entitats que van firmar els crèdits dels dos terrenys amb què el club havia negociat dues operacions econòmiques (la construcció d'una escola i d'un supermercat), a les quals l'Ajuntament de Badalona, després d'impulsar-les, no va donar llum verda finalment.

Notícies relacionades

A l'acollir-se a un concurs de creditors, el control econòmic del club passa a un jutjat. El jutge designa un o diversos administradors (amb deutes inferiors a deu milions solen ser dos) perquè sotmetin els comptes a un estricte pla de sanejament que garanteixi el compliment dels pagaments.

El Joventut serà la segona societat anònima de l'ACB que se sotmet al concurs de creditors després que ho fes l'Estudiantes fa un any a causa d'un deute de nou milions amb Hisenda.