JOCS MEDITERRANIS

Tarragona mostra els arguments per al 2017

La Comissió d'Avaluació visita la ciutat en festes i es fotografia amb la Copa del Món

L’alcalde de Tarragona, Ballesteros, amb la Copa del Món, amb dues avaluadores del comitè.

L’alcalde de Tarragona, Ballesteros, amb la Copa del Món, amb dues avaluadores del comitè. / JUDIT FERNÁNDEZ / EL PUNT

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
TARRAGONA

La Comissió d'Avaluació dels Jocs Mediterranis s'ha trobat una Tarragona dinàmica, pletòrica i en plenes festes patronals, les de Santa Tecla, en la seva visita oficial per enjudiciar les opcions de la ciutat d'organitzar l'edició del 2017, a la qual aspira en dura competència amb unes altres quatre candidatures de la ribera mediterrània: Rijeka (Croàcia), Trípoli (Líbia), Alexandria (Egipte) i Mersin (Turquia). Els cinc integrants de la comissió van tenir l'oportunitat ahir, durant el primer dia dels tres de treball que passaran a la ciutat, de percebre l'energia que desprèn un projecte que compta amb un ampli suport i la il·lusió de tots els implicats.

«Estem absolutament convençuts que tenim un gran dossier de candidatura, a més a més d'unitat institucional i política, i el suport de les moltes empreses que des del primer moment han estat al nostre costat», va resumir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, després d'una recepció oficial a l'ajuntament.

Notícies relacionades

FOTOS AMB EL TROFEU / Al Palau Consistorial, els membres de la comissió avaluadora van tenir ocasió de fotografiar-se al costat de la Copa del Món de futbol aconseguida per la selecció espanyola en el recent Mundial de Sud-àfrica. El trofeu va ser ahir a Tarragona per ser contemplat per centenars de persones, en una nova etapa del seu pelegrinatge per tot el territori, abans de volar a València i d'arribar en el futur a Barcelona si prospera la petició del PP local.

Els integrants de la comissió van tenir oportunitat de contemplar com la ciutat viu els seus esdeveniments, com la Festa Major, i van aprofitar per recórrer a peu els carrers abans d'arribar a l'ajuntament, on també els va rebre l'atleta Natalia Rodríguez, medalla de bronze als Europeus de Barcelona. «És molt difícil trobar un projecte que reuneixi tantes adhesions com el de Tarragona-2017», va insistir l'alcalde, que va comptar amb el suport del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco. «És una candidatura perfecta», va dir Blanco, i en va destacar la «unió» entre els seus impulsors. Els visitants es van interessar ahir sobretot per comprovar la capacitat hotelera de la ciutat, i en dies successius coneixeran a fons el projecte de les 33 seus, 19 de les quals estan acabades, 8 necessitarien una reforma i 6 més haurien de ser construïdes. Alexandria i Trípoli són les rivals que estan més ben situades.