grup h

Del Bosque no se sent un traïdor

El seleccionador rebat les crítiques i assegura que segueix fidel al model

Del Bosque,ahir a la seu de concentracióde la selecció.

Del Bosque,ahir a la seu de concentracióde la selecció. / AFP / lluis gené

3
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

De traïdor, res. Un cop rumiat tot el que s'ha sentit i el que s'ha llegit després de la victòria sobre Hondures, Vicente del Bosque considera que Espanya segueix fidel al seu model futbolístic i no acaba d'entendre per què, a falta de la jornada decisiva, se l'acusa gairebé d'alta traïció per haver posat els mitjans que considerava idonis per aconseguir el triomf que la selecció espanyola necessitava per asserenar-se. Espanya va guanyar i no ho va fer, segons el seleccionador, per un camí diferenciat en l'essència de l'estil que ha marcat els últims anys.

«No m'he allunyat del model anterior, no hi ha un model únic. Hi ha detalls del passat que si burxés una miqueta trobaríem qüestions molt semblants a això», va dir ahir per rebatre aquells que l'acusen d'haver fet el gir que havia assegurat que no faria. Es referia a la utilització d'extrems com ara Joaquín, Reyes, Vicente o Riera, de l'època del seu antecessor, Luis Aragonés, a més a més de l'opció de jugar amb Torres i Villa, tan habitual en la seva etapa com en l'anterior.

«No hi ha gaire diferència del passat al present. Si m'he de recolzar en alguna cosa no tinc més remei que anar a les dades, que s'acosten bastant al passat. Els jugadors de mig camp endavant són pràcticament els mateixos... Intento buscar-hi diferències i em costa trobar-ne, m'hi esforço però no ho aconsegueixo. No hi ha hagut cap cop de volant», va reiterar el tècnic, convençut que els que van substituir els habituals no canvien gaire el que van fer els anteriors. «Ni en la substància ni en el joc».

«Hi ha més futbol, i no és una estirada d'orelles a ningú. Cadascú ho interpreta com vol», va dir en referència a les noves crítiques realitzades a la cadena Al-Jazira per Aragonés, que va tornar a dir que a ell li sobra un migcentre i que de Xavi no se'n treu el millor rendiment fent-lo jugar com a mitja punta. «Algunes coses les comparteixo i d'altres no. No hem buscat canviar de funció a ningú. Estem sent bastant escrupolosos a fer que els jugadors facin el que fan als seus equips», va explicar. El seleccionador va parlar amb el gran canalitzador del joc del Barça i de la selecció espanyola i no està disposat a variar l'esquema al mig del camp. «No crec que la seva posició difereixi gaire d'on juga al Barcelona. També té la possibilitat de venir a associar-se amb Xabi Alonso i Busquets. Estic molt content amb ell, és un altre entrenador al camp», va assenyalar.

Notícies relacionades

INIESTA, EN CONDICIONS / Del Bosque va confirmar, d'altra banda, que Iniesta estarà en condicions perfectes per jugar el dia 25 contra Xile. Això el col·loca en la disjuntiva de treure algú de l'equip i tot apunta que el sacrificat serà Navas, tot i que ahir es va mostrar satisfet amb la seva actuació. «Com a jugador de banda és dels millors d'Espanya. L'hem portat per a això. A més, són qüestions complementàries. Un equip no només té un perfil únic per guanyar. Hi ha moltíssima varietat en el joc», va tornar a apuntar el seleccionador espanyol.

Ahir, després de veure per la tele el partit contra Hondures, va admetre que probablement havia estat massa crític la nit anterior, tot i que no va deixar de ressaltar els riscos que es poden tornar a córrer si l'actitud al tram final es torna a repetir. «Contra un rival més exigent ens hauríem convertit en una presa fàcil i això és el que vull evitar», va dir després d'analitzar el matx: «Passat el minut seixanta el partit es va dividir, va ser un atac d'ells i un altre de nostre. Interiorment, vam començar a pensar que ja ho teníem fet i vam anar a especular una mica amb el cansament. Alguns van mirar d'economitzar forces, tot i que és veritat que en aquell tram final vam tenir moltíssim avantatge i moltes opcions», va dir Del Bosque.