LES CLAUS DEL FAVORITISME PEL PILOT ANGLÈS

Ecclestone: "Ens interessa un campió com Lewis"

El propietari del 'circ' assegura que "Hamilton farà molt per la F-1"

"Alonso, sent campió, no ha fet res per la F-1, i Kimi amb prou feines parla"

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / XANGAI / ENVIAT ESPECIAL

Aquesta nit, Lewis Hamilton estarà probablement a l'elegant festa d'Amber Lounge a Xangai. A Fernando Alonso ni tan sols l'hi conviden, saben que no hi anirà. La F-1 vol campions que donin joc per a la indústria de l'espectacle, que es deixin veure i alternin amb les celebritats. I en aquest perfil hi encaixa més l'anglès que l'espanyol. "Durant l'any han sancionat molts pilots, menys un. Sembla que hi ha una mà negra que vol que Hamilton sigui campió", ha dit aquest cap de setmana Felipe Massa.

Tampoc agraden les eres, els avorrits dominis d'un pilot. Això no va bé per a un negoci que necessita cares noves. "Hamilton és una alenada d'aire fresc per a la fórmula 1", manté Bernie Ecclestone, el propietari del negoci. "Fa molts anys que estic en el negoci de l'automobilisme i no puc recordar ningú com ell. És una espècie de miracle. Ens interessa un campió com Lewis, ell sí que farà molt per la F-1" va afegir el multimilionari anglès.

Tots els pilots, Hamilton inclòs, esperaven que els comissaris li imposessin una sanció divendres. "N'estava convençut i per això vaig provar amb molta gasolina en previsió de sortir endarrere a la graella", va confirmar. Però no hi va haver sanció. És més, la FIA ha reglamentat que, a partir d'ara, hi haurà sanció per a qui actuï com ell al Japó. També que no es pot alçar amb la grua un cotxe amb pilot a dins com li va passar a Nürburgring. Amb Alonso, sense anar més lluny, va passar just al contrari. En dues ocasions van sancionar el bicampió sense atenir-se a cap norma i després la van reglamentar.

MOLTS PUNTS A FAVOR

Notícies relacionades

"És obvi que Lewis és la persona indicada per guanyar el campionat del món", insisteix Ecclestone: "De fet, la meva por principal és que no el guanyi ell. Kimi Raikkonen amb prou feines parla amb ningú i ha fet poc per aquest esport, i pel que fa a Fernando Alonso, en els seus dos anys com a campió del món no ha fet res".

És anglès, i fa molt que el país que ha inventat i maneja aquest negoci no tenia una estrella. És negre i això atrau nous patrocinadors. És solter, i això li permet deixar-se veure en festes i iots amb les filles de Mansour Ojeeh i altres multimilionaris. I és un gran actor. Sens dubte; a més de bo, molt bo, és l'elegit.