AUTOMOBILISME

Ecclestone va alertar la FIA dels correus abans que Ron Dennis

El cap de McLaren admet que des del GP d'Hongria no parla amb Alonso

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / OVIEDO

Amo del seu silenci, Fernando Alonso espera pacient que el transcurs dels fets aclareixin la veritat, mentre que Ron Dennis, esclau de les seves paraules, cau en el seu propi pou de mentides i mitges veritats. Així es desprèn de la transcripció completa del Consell Mundial de dijous passat a París, que la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) va fer pública ahir en 115 folis. Mentre Dennis es vantava el cap de setmana passat a Spa d'haver estat ell qui havia alertat la FIA que els seus pilots podien tenir informació sobre el cas d'espionatge i que ho va fer sota "amenaça" del pilot espanyol, ahir es va saber que el patró de McLaren va admetre que ja coneixia aquests correus per Ecclestone.

"Bernie em va dir que podria haver sentit alguna cosa i que l'hi hauria passat a Max Mosley". I va afegir: "No sé què era. Sé que Bernie em va dir que estava en espanyol, però no sé com ho va saber la FIA", va explicar Dennis. L'advocat de Ferrari, Nigel Tozzi, va insistir: "Si Alonso no va ensenyar els documents a Ecclestone i Ecclestone no va alertar Mosley, ¿qui va escriure llavors als pilots? Nosaltres no hem sabut res d'aquests e-mails".

La pregunta que es fa tothom és clara: ¿Dennis va trucar a Mosley aquell diumenge al matí a Budapest per la suposada amenaça d'Alonso o perquè sabia que Ecclestone ja coneixia aquests correus electrònics? La FIA guarda silenci sobre quina va ser la seva primera font, però hi ha una pista en les paraules de Max Mosley: "Només Alonso i De La Rosa han sigut honestos en tot aquest cas". O el que és el mateix, inculpa Dennis i --el que encara és més important-- Lewis Hamilton. L'anglès està sota sospita. Mosley va reconèixer que només l'amnistia promesa l'ha salvat. De moment.

Hamilton no va arribar a declarar a París. El seu advocat, Mark Philips, va parlar per ell: "Hamilton no ha fet res dolent. Ha pilotat de forma brillant i lidera el mundial de pilots. Si McLaren és sancionat, Hamilton no podrà competir durant les quatre últimes carreres. Perdrà els punts que ha marcat en els últims mesos". Però aquesta és només una súplica, una més entre un seguit de ploriquejos dels quatre enginyers de McLaren sol.licitant el perdó, els quals no van tenir més remei que admetre que havien escoltat les transmissions de ràdio de Ferrari els anys 2002 i 2003, com Kimi Raikkonen va confirmar a la FIA.

ALONSO, UN "SOLITARI"

Notícies relacionades

Les paraules de Philips i del mateix Dennis a París sobre Alonso van ser molt diferents a l'hora d'explicar per què l'espanyol no havia assistit al Consell Mundial. "El senyor Alonso no és aquí perquè no vol estar aquí. No parla gaire amb ningú. És un pilot molt solitari", va assegurar Dennis, que en una intervenció anterior va reconèixer que no té relació amb Alonso des del GP d'Hongria. "No ens parlem, però no importa".

L'estratègia del patró de McLaren és molt clara. No comptarà amb Alonso l'any que ve, però només el deixarà anar al final, quan les escuderies que el volen cobreixin les seves places. Ja va passar amb BMW. L'escuderia alemanya havia negociat amb l'asturià, però, farta d'esperar, va renovar a Nick Heidfeld després del GP d'Hongria. Ara Dennis s'esperarà que Toyota i Renault facin el mateix, i després buscarà un buit legal per trencar el contracte.