AUTOMOBILISME

Ecclestone firma l'acord per portar la F-1 a València

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / VALÈNCIA

Com va anunciar fa tres setmanes, una vegada reelegit Francisco Camps com a president del País Valencià, el patró del Mundial de fórmula 1, Bernie Ecclestone, va segellar ahir a Londres l'acord amb l'empresa Valmor Sport amb el qual València acollirà des de la temporada que ve fins al 2014 el Gran Premi d'Europa en un circuit urbà. Ecclestone va firmar el contracte, en presència de Camps, amb representants de la societat que gestionarà el GP, que integren Fernando Roig, president del Vila-real, Jorge Martínez Aspar, Bancaixa i Dorna.

Aquesta nova carrera ha estat envoltada per la polèmica des que es va anunciar, un dia abans que s'iniciés la campanya electoral. Flanquejat per Camps i per l'alcaldessa de València, Rita Barberà, Ecclestone va dir que firmaria l'acord "després de les eleccions, quan guanyi Camps", tot i que després va matisar aquestes paraules. A més, els pilots recelen dels traçats urbans pel seu dèficit en seguretat i la decisió és "difícil d'entendre" --paraules de Fernando Alonso-- havent-hi el circuit de Xest a només 25 quilòmetres.

Notícies relacionades

Fernando Roig, president de Valmor Sport, va assegurar ahir que el GP d'Europa --que costa 25 milions d'euros per temporada, més 20 més per construir el circuit-- "serà un dels millors del món" i va explicar que esperen que el traçat estigui a punt l'estiu del 2008 (adequar-lo necessitarà 12 o 14 mesos). La carrera de l'any que ve se celebrarà a la tardor, mentre que a partir del 2009 serà a l'agost, perquè "és el mes en què València registra menys afluència de turistes i, perquè el fet de celebrar-se a la vora del mar, es pot convertir en reclam de creuers".

El traçat, de 5,4 quilòmetres, transcorrerà per la dàrsena del port de la Copa Amèrica --el 2009 podria coincidir amb la carrera--, i per això Roig estima que ni afectarà la circulació per la ciutat ni el soroll serà excessiu. "Montecarlo ho té assumit", va posar com a exemple.