Sant Joan de Déu d’Esplugues participa en tres congressos internacionals sobre càncer infantil

Durant la mateixa setmana van tenir lloc el congrés internacional de la SIOP, el congrés SLAOP i la trobada d’especialistes de l’IPSO

Sant Joan de Déu d’Esplugues participa en tres congressos internacionals sobre càncer infantil

Sant Jaon de Déu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues (Baix Llobregat) va participar en tres congressos pràcticament simultanis d’oncologia infantil que es van celebrar la setmana passada a la ciutat comtal. A més, el centre també ha format part del comitè organitzador.

Durant la mateixa setmana van tenir lloc el congrés internacional de la SIOP (International Society of Paediatric Oncology), en el qual es van tractar els principals avenços en oncologia infantil en l’àmbit mundial; el congrés SLAOP, que va tenir la participació d’especialistes de Llatinoamèrica i de parla hispana, i la trobada d’especialistes de l’IPSO (International Society of Paediatric Surgical Oncology), una jornada amb vocació formativa en la qual es va parlar sobre tècniques quirúrgiques d’alta complexitat.

El 54è Congrés Internacional de la Societat Internacional d’Oncologia Pediàtrica va batre el rècord d’assistència en la primera edició posterior a la pandèmia, que es va celebrar en format híbrid i va reunir, durant tres jornades, més de 3.000 oncòlegs pediàtrics a Barcelona. El principal objectiu de l’organització mundial d’oncologia pediàtrica per al congrés és posar en contacte professionals de diferents continents per facilitar que qualsevol nen, nena o adolescent amb càncer tingui accés als millors tractaments possibles onsevulga que visqui. Per aquesta raó, un dels grans focus de la trobada és analitzar els tractaments disponibles i la investigació que es porta a terme als països en vies de desenvolupament.

Aquest és el primer congrés que se celebra a Espanya des de la creació de la Societat Internacional d’Oncologia Pediàtrica, l’any 1967. Habitualment, la trobada se celebra en una capital europea i una de nord-americana en edicions alternes. La candidatura presentada l’any 2019 pel comitè organitzador espanyol, liderada per l’equip del SJD Pediatric Cancer Center, junt amb altres centres nacionals, entre els quals hi ha els hospitals Vall d’Hebron, La Fe, La Paz i la Clínica Universitària de Navarra, va ser la proposta votada de manera unànime.

A més, per primera vegada des de la seva existència, durant el congrés es va designar president de la SIOP un oncòleg d’origen llatinoamericà, el doctor Guillermo Chantada, responsable del programa Outreach del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, que és especialment rellevant per continuar contribuint en la millora del tractament i el pronòstic dels pacients amb càncer infantil als països en vies de desenvolupament i reforçar els vincles d’Espanya amb Llatinoamèrica.

Un dels grans objectius del congrés és l’impuls de la recerca als països d’ingressos baixos i mitjans perquè, en paraules de Guillermo Chantada, president electe de la SIOP, «el càncer pediàtric en aquests països presenta reptes que no es donen als països occidentals», i, d’altra banda, facilitar un intercanvi de coneixements i experiències entre els oncòlegs que permeti augmentar les taxes de supervivència en la majoria dels països d’Àsia, Àfrica i l’Amèrica Llatina.

Notícies relacionades

«És extremadament important que aquests pacients puguin ser atesos per professionals i equips especialitzats que tinguin experiència en el tractament d’aquestes malalties i hagin atès un volum significatiu de pacients», explica Andrés Morales, director assistencial del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB), el primer centre dedicat exclusivament al càncer pediàtric i que més casos n’atén a Espanya.

Llegeix totes les notícies d’Esplugues a EL PERIÓDICO Esplugues