Infantojuvenil

Sant Joan de Déu d’Esplugues engega dos programes d’atenció domiciliària en salut mental

Es porta a terme l’atenció al domicili per atendre infants i adolescents amb trastorns de conducta alimentària

Sant Joan de Déu d’Esplugues engega dos programes d’atenció domiciliària en salut mental

Sant Joan de Déu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea de Salut Mental de l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues (Baix Llobregat) ha iniciat dos programes d’atenció domiciliària per atendre infants i adolescents amb trastorns de conducta alimentària i pacients que presentin problemes de salut mental en crisi d’especial complexitat.

Amb aquesta iniciativa els professionals pretenen donar una resposta a casos greus de salut mental «fomentant que l’infant o el jove no es desvinculi del seu entorn i es pugui reincorporar el màxim possible a la seva vida habitual», segons un comunicat del mateix hospital.

Dos equips multidisciplinaris portaran a terme dos nous programes, que complementen als ja existents i s’apliquen des de fa dos anys al centre hospitalari. El programa d’atenció domiciliari no evita l’ingrés del pacient en alguns casos, però el redueix, en el cas de pacients amb un trastorn de la conducta alimentària (TCA), a dues o tres setmanes.

Participació familiar

A diferència dels altres tractaments que es venien aplicant fins ara amb els TCA, la família del pacient participa des del primer moment a tots els àpats, dinàmiques i teràpies que es facin durant l’ingrés.

Quan passin tres setmanes, el pacient torna al domicili i els professionals continuen visitant el pacient al seu domicili amb freqüència i amb intervencions terapèutiques específiques que no es poden fer en l’àmbit hospitalari.

Programa d’atenció per a pacients complexos

Els professionals han elaborat per als pacients en situació de crisi i d’elevada complexitat un pla terapèutic individualitzat que inclou un tractament intensiu. Els professionals els visiten entre tres i quatre vegades a la setmana al seu domicili i li donen suport i acompanyament estret a la família.

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquest programa és aconseguir-ho en un període d’estada mitjana al programa de 12 setmanes. Des del mes d’octubre s’han atès 18 joves i les seves famílies en el marc d’aquest programa.

Més notícies d’Esplugues  en l’edició local d’EL PERIÓDICO