Cultura popular

Els Castellers d’Esplugues planten el primer castell des de l’inici de la pandèmia en el toc d’inici de les festes

El nou protocol permet als grups fer construccions amb fins a 160 persones

Els Castellers d’Esplugues planten el primer castell des de l’inici de la pandèmia en el toc d’inici de les festes

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Castellers d’Esplugues (Baix Llobregat) han fet aquest divendres el primer castell des de l’inici de la pandèmia, ha sigut durant el toc d’inici de les festes del municipi. Són la primera colla que ha aprofitat el nou protocol aprovat pel Procicat per plantar un castell, un 3 de 6. El pla permet ara fer construccions de fins a 160 persones, fins aquesta setmana limitat a 25 persones, una xifra que només permetia als grups fer pilars. Els Castellers de Vilafranca faran aquest dissabte la primera actuació completa d’un grup –que consta de tres castells i un pilar– des de la represa. L’actuació va tenir lloc a dos quarts de vuit de la tarda davant el claustre de Sant Francesc, a Vilafranca del Penedès.

Els verds van tallar el primer tram de la la Rambla Nostra Senyora i van reservar un espai amb cadires per al públic que vulgui assistir. Va ser la primera de les actuacions que el grup prepara per a les pròximes setmanes amb l’objectiu de tornar a la plaça per al dia de Tots Sants. De fet, la de Tots Sants del 2019 va ser l’última actuació del grup fins ara.

Protocol

Segons el pla, els castellers hauran de portar mascareta, fer els castells en un màxim de 15 minuts, establir protocols d’entrada i sortida, i tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les últimes 48 hores. Als menors de 12 anys se’ls faran tests d’antígens ràpids. Des del principi de la pandèmia, les mesures de seguretat aplicades per combatre el coronavirus han limitat de manera molt important la possibilitat de fer castells, que per les seves característiques requereixen la participació d’un nombre elevat de persones i amb un contacte físic imprescindible. A més dels 160 castellers també autoritza un màxim de 25 grallers acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat establertes.

Els castellers participants també han d’estar associats a la colla castellera participant i practicar una higiene exhaustiva de mans i peus utilitzant gels hidroalcohòlics homologats. Amb tot, no es permet la interacció entre membres dels diferents grups que participin en la festa. Tots els grups hauran de seguir un protocol d’entrada i de sortida de les places. Tampoc es permet la interacció entre els executants i el públic.

Notícies relacionades

Els seguidors, de fet, han de tenir un espai clarament separat, perímetres i amb les indicacions necessàries, seguint sempre les condicions de seguretat que estableixin les resolucions vigents en cada moment per a la resta d’espectacles culturals. L’aforament permès és el mateix que s’estableixi per als nivells d’alerta vigents en cada moment per als espectacles culturals a l’aire lliure o en espais interiors.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Festes