Estiu

Més d’un miler de nens i nenes apuntats als casals d’estiu d’Esplugues

L’ajuntament atorga ajudes a les famílies en situació de vulnerabilitat

Més d’un miler de nens i nenes apuntats als casals d’estiu d’Esplugues

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La temporada de casals i campus estivals que organitzen tant l’Ajuntament d’Esplugues (Baix Llobregat) com les entitats esportives i d’oci va arrencar a finals de juny amb unes xifres que estan a mig camí entre les del 2020 (molt marcat per la pandèmia) i les del 2019.

Malgrat les restriccions encara necessàries respecte a la limitació de grups, més d’un miler de nens s’han inscrit aquest any, tant als centres d’estiu, esportius i artístics organitzats per l’ajuntament com als campus de les entitats esportives entre finals de juny i finals de juliol. Més o menys, el doble que fa un any.

Per tipus

Per les cinc escoles on es fa el Casal d’Estiu infantil hi passaran durant aquest mes 311 nois i noies d’entre 3 i 12 anys, que participaran en jocs i aprenentatges de la mà de la Gaia, el personatge d’una superheroïna que vol salvar el planeta i que ha ambientat el casal. El Casal Jove no s’ha fet durant aquest any per falta de demanda.

El Casal Esportiu, que té com a referències els centres esportius de La Plana i Las Moreras, la piscina del parc dels Torrents i els parcs de la ciutat, compta amb 325 inscrits. Els campus esportius de les diferents entitats (gimnàstica, bàsquet, handbol, voleibol i futbol) compten amb 300 participants més.

El Casal Artístic sobre la ceràmica, que es fa a l’Espai de les Arts (Centre Puig Coca), té 140 nens i joves inscrits en els diferents tallers.

Es pot esmentar també la Llar d’Avis, que compta amb 60 persones de més de 60 anys (dividides en grups de 15) que faran activitat física al carrer i a la piscina, i tallers de coneixement.

Beques per a famílies vulnerables

En la línia de no deixar cap família sense la possibilitat de disfrutar dels centres infantils i esportius, l’ajuntament atorga cada any ajudes d’entre el 25% i el 90% de l’import de la plaça, dirigides a famílies amb una renda per càpita anual inferior a 5.218,50 euros.

Notícies relacionades

L’any passat, amb una baixa demanda a causa de la pandèmia, es van atorgar ajudes per valor total de 38.000 euros. Fa dos anys es van totalitzar més de 107.000 euros.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Estiu