Nens i nenes

El ‘Consell dels infants’ d’Esplugues ofereix les seves propostes sobre salut, educació i clima

Dotar els parcs de més mobiliari esportiu, rebre formació sobre aspectes que els preocupen, com el ‘bullying’, i organitzar una trobada per recollir escombraries

El ‘Consell dels infants’ d’Esplugues ofereix les seves propostes sobre salut, educació i clima

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els 26 membres del Consell dels infants 2020-2021 d’Esplugues (Baix Llobregat), en representació de l’alumnat de 5è de primària de les escoles Gras i Soler, Lola Anglada, Folch i Torres, Matilde Orduña, Isabel de Villena i Natzaret, van fer arribar aquest 2 de juny a l’Ajuntament d’Esplugues les propostes sobre salut, educació i clima en què han estat treballant durant el curs. El mes de novembre l’alcaldessa, Pilar Díaz, els va encarregar fer propostes sobre tres dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides: salut i benestar, educació de qualitat i acció climàtica.

Propostes rebudes

En matèria de salut i benestar suggereixen posar més elements per fer esport en alguns parcs, com xarxes de voleibol, tirolines, cistelles, per jugar a la petanca, als escacs o a l’oca, entre d’altres.

Pel que fa a l’educació de qualitat proposen rebre formació sobre la problemàtica del ‘bullying’, com afrontar l’educació secundària i els riscos derivats de les xarxes socials.

Respecte a les accions pel clima, la seva idea és fer una crida de l’ajuntament a tots els centres educatius i la ciutadania en general per realitzar una trobada per recollir les escombraries que hi hagi a l’espai públic.

Notícies relacionades

Durant la sessió de clausura, que es va fer de manera telemàtica, l’alcaldessa va dir que recollia les propostes i «ens posem a treballar». I, fent referència als objectius de l’Agenda 2030 tractats, va afirmar que l’Esplugues que han començat a imaginar els alumnes de primària «serà la que vosaltres viureu com a adults».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Nens