El Pla d’Actuació Municipal d’Esplugues s’acosta al 50% d’execució a tres mesos de l’equador del mandat

El seguiment de compliment de les accions es pot fer mensualment al Portal Obert de la web municipal

El Pla d’Actuació Municipal d’Esplugues s’acosta al 50% d’execució a tres mesos de l’equador del mandat
1
Es llegeix en minuts

L’última actualització de seguiment del Pla d’Actuació Municipal (PAM) d’Esplugues 2019 al 2023, amb data el 3 de març, mostra que ja s’ha assolit gairebé el 50% d’execució (en concret, el 49,2%) abans de la meitat del mandat, que serà al juny. El PAM del mandat actual va ser aprovat definitivament el setembre de l’any 2020, després d’un procés participatiu obert al conjunt de la ciutadania.

El seguiment de l’execució del PAM es pot fer a través de la pàgina web municipal. En aquesta pàgina, que s’actualitza cada mes, es pot veure el grau d’execució dels deu eixos (subdividits en 37 línies d’actuació i aquestes, al seu torn, en 224 actuacions) que han de marcar el full de ruta municipal d’aquests quatre anys.

Els deu eixos principals són la inclusió social, els serveis per a les persones al llarg de la vida, les actuacions a favor de la igualtat de gènere i donar poder a les dones, el nou model de ciutat per combatre la crisi climàtica, la gestió de l’espai públic i equipaments de qualitat, la seguretat ciutadana, l’impuls del talent i la innovació, el bon govern i la qualitat democràtica, el creixement econòmic i l’ocupació, i el dret a la vivenda digna.

A més de poder fer el seguiment de cada un dels eixos d’actuació, la pàgina Portal Obert permet veure el percentatge de compliment de les línies d’actuació que inclouen el Pla de Reconstrucció per la Covid-19, així com dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per les Nacions Unides i que l’Ajuntament d’Esplugues recull en les seves polítiques municipals.

Notícies relacionades

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha remarcat que «el govern municipal no només està compromès amb la participació activa de la ciutadania, també amb l’execució dels projectes i actuacions que neixen d’aquest procés. Estar a punt d’arribar a la meitat del mandat i poder comprovar que la planificació feta inicialment s’està complint, fins i tot, superant les expectatives, ens encoratja a continuar treballant en la mateixa línia».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO