Zona de Baixes Emissions

El ple municipal d’Esplugues modifica l’ordenança que restringeix la circulació de vehicles a la ZBE

  • El canvi es produeix per «minvar» els efectes de la pandèmia

  • S’estableixen nous períodes a partir dels quals l’ordenança tindrà efecte, en funció de la categoria de vehicles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal d’Esplugues de Llobregat ha aprovat la modificació «puntual» de l’ordenança reguladora que restringeix la circulació de determinats vehicles a Esplugues. En concret, al sector situat dins de l’àmbit de les dues rondes de Barcelona, la denominada Zona de Baixes Emissions (ZBE).

 La modificació a introduir, segons el consistori, no comporta la modificació «substancial» de l’ordenança municipal vigent, ja que els elements bàsics que la configuren es mantenen «inalterats».

S’estableixen nous períodes a partir dels quals l’ordenança tindrà efectes, en funció de la categoria de vehicles. El text de l’ordenança, aprovat abans de la pandèmia, establia una disposició destinada a facilitar la renovació del parc mòbil per a aquestes persones que necessitaven una tipologia de vehicle personalitzat i que no estava en estoc.

Notícies relacionades

La modificació, aprovada amb els vots del PSC, Ciutadans i Esplugues en Comú i l’abstenció d’ERC i PP, s’adequa per «minvar» els efectes de la crisi sanitària i econòmica derivada de la Covid-19, ja que les mesures excepcions estan dificultant la recuperació dels ritmes productius del sector de l’automòbil, assenyalen des del consistori.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments