34 GRANS LÍNIES D'ACTUACIÓ

Ciutat inclusiva, sostenible i intel·ligent: Esplugues marca el seu «full de ruta» per als pròxims tres anys

El consistori ha aprovat el Pla d'Actuació Municipal que estableix prop de 220 accions que el govern haurà de desenvolupar fins al 2023

Entre les mesures destaca l'aposta per un pacte local contra la pobresa o constatar el metro com la «solució definitiva» per connectar-se amb Barcelona

esplugues-carla-gonzlez

esplugues-carla-gonzlez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha donat llum verda al Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 (PAM) d’aquest mandat, després de sotmetre’l a la participació ciutadana. El document aprovat recull 220 accions que el govern local es compromet a desenvolupar durant els pròxims tres anys.

Ciutat inclusiva, sostenible i intel·ligent són els tres grans eixos. Sota aquestes tres línies el consistori va establir 34 mesures genèriques, que es van obrir a les propostes i modificacions de la ciutadania. Prop de 70 veïns de la ciutat van fer les seves aportacions durant el mes de febrer de forma virtual o presencial.

El pla també ha tingut en compte la pandèmia, i és per això que s’han afegit algunes mesures en la línia del Pla de Reconstrucció, aprovat pel consistori per pal·liar els efectes econòmics i socials de la Covid-19. Les 34 grans línies es poden consultar a la pàgina web del consistori.

Accions més destacades

Un dels punts més importants és la lluita contra la pobresa en totes les seves formes. El consistori pretén desenvolupar un pacte local contra la pobresa i l’exclusió social, així com recolzar les famílies monoparentals i nombroses. La vivenda es tracta en la mesura 34, que pretén apostar per un pla contra els desnonaments per raons econòmiques.   

Notícies relacionades

El document també tracta el tema de la mobilitat i aposta per un nou carril bici que connecti amb Sant Joan Despí, i defineixen el metro com la «solució definitiva» per anar a Barcelona.

Esplugues