DIUMENGE SENSE FUMS

Esplugues tallarà al trànsit un carrer de la ciutat cada mes per programar activitats familiars

La iniciativa se celebrarà el tercer diumenge i s'allargarà fins al febrer del 2021, part d'una prova pilot de sis mesos per restringir l'ús del cotxe

El carrer de Laureà Miró ha donat el tret de sortida tallant la via durant cinc hores i programant activitats de sensibilització i conscienciació

zentauroepp55147107 soc esplugues200927205117

zentauroepp55147107 soc esplugues200927205117

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diumenge passat 27 de setembre es va tallar al trànsit el carrer de Laureà Miró d'Esplugues de Llobregat per donar inici al ‘Diumenge sense Fums’. Una iniciativa de l'Ajuntament d'Esplugues que pretén donar prioritat als vianants, i així restringir el ús de vehicles contaminants.

A partir de l'octubre, el tercer diumenge de cada mes es tallarà un carrer de la ciutat de 9 h a 14 h del matí. La intenció és programar activitats lúdiques i familiars, amb les mesures de seguretat davant la Covid-19. També es vol fer pedagogia sobre la importància de tenir carrers menys sorolloses i amb un aire més net.

L'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz (PSC), ha manifestat a les seves xarxes socials el “compromís amb la lluita per l'emergència climàtica i la reducció d'emissions”.

Activitats al primer tall

Notícies relacionades

Aquesta vegada, el primer tall al carrer de Laureà Miró, es va fer l'últim cap de setmana de forma excepcional. Es va tallar la circulació en els sentits de la marxa al tram de l'avinguda de Cornellà fins a l'accés de vehicles a la plaça de Santa Magdalena. 

Se programaron dos actividades de sensibilización, una acerca de la movilidad sostenible y otra sobre la Festa d'’Aigües, per al públic infantil. Els diumenges sense cotxes a Esplugues s'allargarà fins al febrer del 2021, part d' una prova pilot de sis mesos.