INICIATIVA SOLIDÀRIA

Pulseras Candela recapta 600.000 euros per a la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues

La iniciativa ha aconseguit 2.614.095 euros en sis anys i compta amb més de 600 voluntaris i 450 comerços col·laboradors

esplugues

esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 2019, les Pulseras Candela van recaptar 600.000 euros, van ser presents en 275 actes i celebracions i es van organitzar 321 esdeveniments al seu favor.  En els sis anys des de la seva creació, l’associació solidària Pulseras Candela ha aportat a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues 2.614.095 d’euros per a la investigació del càncer infantil, una iniciativa que creix cada any. Prova d’això són els 639 voluntaris amb què compta, els 450 comerços solidaris que distribueixen les pulseres i l’ajuda que reben de residències per a la tercera edat, escoles, centres cívics i centres penitenciaris.

La pulsera elaborada amb fils de colors trenats s’ha convertit en tot un símbol de la lluita contra el càncer infantil. «És fàcil veure botigues on es distribueix, persones que en porten unes quantes al canell i centres escolars on ensenyen els nens a fer-les mentre els expliquen el valor de la solidaritat», expliquen des del centre hospitalari.

Com a reconeixement a tota aquesta tasca social, la iniciativa va tornar a ser guardonada el 2019 amb diferents premis: Premi Somos Pacientes (Farmaindustria); premi Humanitzant la Sanitat (TEVA PHARMA)premi Tasca Social 2019 de la Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de l’Hospitalet premi Acció Social 2019 de la cadena SER.

Creació d’un Comitè Científic

Però des del Sant Joan de Déu afirmen que la millor recompensa per a l’associació Pulseras Candela són «els projectes i estudis que es poden portar a terme gràcies a les seves donacions per millorar els tractaments del càncer infantil».

En aquest sentit, l’entitat hospitalària ha constituït un Comitè Científic perquè valori l’excel·lència dels projectes que financen, format per 5 especialistes en oncologia pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Vall d’Hebron (amb el qual també col·laboren en un projecte d’investigació), Hospital Niño Jesús de Madrid i la Clínica Universitària de Navarra.

Fins a 10 línies d’investigació

Pulseras Candela es va iniciar amb «l’impuls i la il·lusió de dues nenes de Benicarló», que volien ajudar la seva amiga Candela, llavors hospitalitzada amb un diagnòstic de leucèmia, i se’ls va ocórrer que seria una bona idea elaborar aquestes pulseres que la mateixa Candela havia après a fer a l’Hospital.

Notícies relacionades

Així, projectes com les pulseres Candela han fet que el Laboratori d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu hagi pogut créixer des dels seus modestos inicis, amb només una línia d’investigació i dos investigadors, fins a les 10 línies d’investigació actuals i els 35 investigadors.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA