Esplugues acull la mostra 'Indestructibles', que retrata 11 històries de superació de nens africans

L'exposició està composta per imatges del fotoperiodista d'Esplugues Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa

indestructibles

indestructibles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nena de 13 anys de Madagascar, obligada a casar-se. Nens soldat empunyant un kalàixnikov a la República Democràtica del Congo. Un jove del Txad que va ser segrestat per la banda islamista Boko Haram. Una nena de Cap Verd que ha descobert la ràdio gràcies a l’energia solar i eòlica del país i ara vol ser cantant.

Són algunes de les històries que componen la mostra ‘Indestructibles’, una exposició d’imatges del fotoperiodista d’Esplugues Alfons Rodríguez i textos del periodista Xavier Aldekoa, que es podrà veure des d’aquest 9 de gener fins al 27 de gener al Casal Robert Brillas d’Esplugues.

L’exposició forma part del projecte ‘Indestructibles. Una mirada a la generació del futur de l’Àfrica’, que els autors volen completar amb l’edició d’un llibre de textos i un altre de fotografies i un documental. Un projecte que «busca anar més enllà de la ferida i presentar històries de nens africans com a protagonistes actius de les seves vides i que, gràcies a la seva capacitat de superació i fortalesa, es regiren davant del seu destí», com assenyalen a la seva web.

«És impossible que un projecte així sigui un projecte més. Jo entenc el periodisme com un privilegi perquè em dona la possibilitat d’endinsar-me en històries com aquestes i m’apassiona enormement poder acostar-m’hi. Som periodistes perquè ens deixen escoltar i en aquesta ocasió l’Alfonso i jo hem pogut sentir representants del futur de l’Àfrica durant molts dies», explica Xavier Aldekoa.

Un projecte «gairebé artesanal»

Esplugues serà un dels primers punts on es podrà veure la mostra –després de dos espais dels Salesians, principal patrocinador, a Barcelona–, una idea de la que va sorgir «fa gairebé tres anys», afirma Rodríguez. «Aquest tipus de projectes són laboriosos, gairebé artesanals», ja que cal fer investigació prèvia i després «tot depèn d’un contacte local, d’una organització o fins i tot de l’atzar. Alguns casos han sigut complexos i hem necessitat mesos, com el cas dels nens soldat en actiu del Congo», afegeix.

Notícies relacionades

El fotoperiodista d’Esplugues espera que ‘Indestructibles’ tingui sobretot un públic jove. El respecte i l’empatia cap aquelles realitats farà que els nostres joves aprenguin molt d’ells, que són un exemple de superació».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA