PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La ciutadania d'Esplugues podrà decidir on invertir 245.000 euros del Pressupost Municipal

Fins al 19 de gener, les persones grans de 16 anys i empadronades a la ciutat poden fer propostes per Internet o en tres sessions presencials

esplugues

esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament d’Esplugues ha presentat la 7a edició del Pressupost Participatiu, perquè la ciutadania pugui decidir en quin o quins projectes invertir 245.000 euros del Pressupost Municipal. 

Fins al 19 de gener, les persones grans de 16 anys i empadronades a Esplugues poden fer propostes ‘online’ a la web espluguesparticipa.diba.cat o de manera presencial en diferents trobades (dimarts 3 de desembre, de 19 a 21 hores, al Casal de Cultura Robert Brillas; dissabte 7 de desembre, d’11.30 a 13.30 hores, a la Fira de Nadal; dimarts 10 de desembre, de 10 a 12 hores, en el Centre Municipal Puig Coca).

Una vegada tancada aquesta fase, l’ajuntament estudiarà les inversions proposades, que han de complir els següents criteris: han de referir-se a una cosa que l’ajuntament pugui construir o adquirir (no s’hi inclouen activitats, serveis o subvencions); han de complir la legalitat vigent; han de ser viables tècnicament; han de ser de competència municipal; s’han de concretar la seva necessitat i ubicació; i no podran superar els 245.000 euros ni implicar contractació de personal o representar un cost addicional per a futurs pressuposats.

A més, no s’acceptaran propostes que plantegin accions insostenibles contra el medi ambient, que comportin discriminació o que vulnerin els drets humans, ni tampoc propostes iguals o de similars a les guanyadores en edicions anteriors.

En aquesta edició s’obrirà un període d’aclariments, del 2 al 8 de març, a través de la web o del correu pressupostparticipatiu@esplugues.cat. 

A partir del 9 de març, la ciutadania d’Esplugues podrà recolzar les quatre propostes que considerin més importants. S’establiran punts de participació mòbil en diferents espais de la ciutat. Les 10 idees amb més recolzaments passaran a la fase final, per ser votades entre l’1 d’abril i el 24 de maig.

Notícies relacionades

Unes 1.400 persones van participar en l’edició del 2019, que les propostes guanyadores van ser la millora del pas elevat davant de l’Escola Isidre Martí i dotar cinc parcs amb elements adaptats per a nens amb diversitat funcional.

Més notícies d’Esplugues