L'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues estrena vuit quiròfans amb alta tecnologia

L'hospital duplica els metres quadrats dedicats a quiròfans, que, per primera vegada, integren una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid

fotonoticia 20161006140725 640

fotonoticia 20161006140725 640

1
Es llegeix en minuts
ACN

A partir de la setmana que ve,l’Hospital Sant Joan de Déu posarà en marxa el nou bloc quirúrgic, un espai de 2.200 metres quadrats, que constarà de vuit quiròfans  amb alta tecnologia integrada. Aquestes seran les primeres sales d’operacions que integrin en un mateix espai una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid que permetrà als professionals obtenir imatges en temps real i, per tant més precisió.

A més, l’hospital també ha apostat per«humanitzar el pas dels nens pels quiròfans» i ha treballat l’espai perquè els pares puguin acompanyar el pacient fins a la sala de preparació quirúrgica, estar al seu costat fins que l’adormin i també al despertar-se.

El nou bloc ha suposat una inversió de 20 milions d’euros, 7 dels quals els ha assumit el CatSalut per a les obres. La resta prové de donacions de diverses fundacions i s’ha utilitzat per als equipaments. En els 2.200 metres quadrats del bloc quirúrgic s’ubiquen doncs, vuit sales d’operacions, una sala de reanimació de 10 llits, de les quals quatre són per a pacients crítics i estan concebudes per potenciar l’àrea del cor.

Juan José Lázaro, director del bloc, ha explicat que, normalment, en una operació d’un tumor al cap es podia esperar dos o tres dies per fer la primera ressonància i comprovar el resultat i, en canvi, ara es podrà fer en la mateixa intervenció, sense trasllats, la qual cosa permetrà comprovar, sense treure’l de la sala d’operacions, que no queden restes del tumor.

Possibilitat d’operar amb llum natural

Els pares podran saber a tota hora on es troba el seu fill gràcies a l’aplicació mòbil i un sistema de geolocalització mitjançant una aplicació al mòbil.

Notícies relacionades

Els quiròfans, per la seva part, estan ambientades amb animals a les parets i tenen un sistema de música i d’il·luminació que permet modificar-se en funció de cada situació quirúrgica. A més, i en contra de l’habitual, les noves sales d’operacions tenen llum natural que permetrà als professionals treballar amb millors condicions sempre que les necessitats de l’operació ho necessitin.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA