DRETS HUMANS

Esplugues rep tres activistes mundials pels drets humans en el marc de les 'Ciutats Defensores dels Drets Humans'

Més de 250 alumnes van poder escoltar de primera mà les experiències de la sahrauí Hayat Rguibi, la nicaragüenca Magaly Castillo i el colombià Leonardo Rentería

activistas

activistas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Esplugues participa un any més en el projecte‘Ciutats Defensores dels Drets Humans’amb una trobada entre diversos activistes pels drets humans de diferents llocs del món i alumnes de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat dels instituts La Mallola i Joaquim Blume i de les escoles Natzaret i Utmar.

L’acte va tenir lloc dijous passat 10 d’octubre al’Auditori del Consell Català de l’Esport, amb la presència de més de 250 alumnes, que van poder escoltar de primera mà les experiències de la sahrauí Hayat Rguibi, la nicaragüenca Magaly Castillo i el colombià Leonardo Rentería.

La regidora de Drets Civils, Cooperació al Desenvolupament i Promoció per a la Pau, Claudia Acebrón, va afirmar en la presentació que la defensa dels drets humans «ha de formar part de la gestió municipal»

El Sàhara, Nicaragua i Colòmbia

La jove periodista i activista sahrauí Hayat Rguibi va explicar la «repressió» del govern del Marroc contra persones que protesten per l’«ocupació» del Sàhara Occidental, moltes d’empresonades –ella mateixa va anar a la presó amb 19 anys i va patir tortura– i algunes de mortes.

L’activista feminista i actriu nicaragüenca Magaly Castillo, exiliada a Catalunya –després d’amenaces de mort, presó i violació–, va explicar la «violència» governamental del seu país contra qui es manifesta, per exemple, per la defensa dels recursos naturals o contra les violències masclistes.  

Notícies relacionades

Per la seva part, el raper colombià Leonardo Rentería va defensar la lluita de la comunitat d’afrodescendents de Buenaventura, que viuen en la pobresa i són «perseguits» per empresaris i paramilitars pel control del territori. «Lluitem contra la guerra que els nostres joves no van demanar», va expressar.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA