CAMPANYA CONTRA L'INCIVISME

Esplugues inicia l'Operació Can contra l'incivisme derivat de la tinença o conducció de gossos

Per desenvolupar-la, es disposarà d'agents de la Policia Local, tant uniformats com de paisà, Agents Cívics i altres serveis municipals

img-20191001-wa0056

img-20191001-wa0056

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant tot aquest mes d’octubre, Esplugues desenvoluparà una nova edició de l’Operació Can. «L’objectiu de la campanya és detectar, denunciar i corregir les conductes associades amb una tinença o conducció dels gossos de forma incívica aplicant tolerància zero davant de les conductes més greus», expliquen des de l’ajuntament.

«La campanya respon al compromís assolit i recollit en el Pla Local de Seguretat i en les queixes reiterades i fonamentades de la ciutadania», afegeixen.

Per dur a terme l’Operació Can, es disposarà d’agents de la Policia Local –en torns de matí, tard i nit– tant uniformats com de paisà, Agents Cívics, serveis municipals de Jardineria i Neteja Via Pública i vigilants dels parcs. La vigilància es farà per tota la ciutat, especialment a les zones de parcs i passeig.

Nova ordenança reguladora de tinença d’animals

En l’edició del mes d’abril de l’Operació Can, la Policia Local va efectuar una desena de denúncies per infraccions com ara portar un gos potencialment perillós sense morrió o sense llicència, per portar-lo desencadenat o per no recollir-ne els excrements.

Des de mitjans d’aquest any, està en vigor la nova ordenança reguladora de la tinença d’animals a Esplugues per adaptar-la sobretot als «canvis de mentalitat social en relació amb la convivència ciutadana», segons diu el text.

Notícies relacionades

És objecte d’aquesta ordenança «regular la protecció, el control i la tinença d’animals dins del terme municipal d’Esplugues i, especialment, la interrelació entre les persones i els animals en aspectes de convivència humana i en activitats d’esbarjo i lucratives amb un doble objectiu: la protecció de la convivència, la seguretat i la salut de les persones, i la protecció i el benestar dels animals».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA