PRIMER PLE DEL CURS

Unanimitat plenària per a la construcció d'un nou equipament universitari a Esplugues

El ple municipal ha aprovat provisionalment l'ordenació d'una parcel·la ubicada al carrer Sant Mateu per construir-hi un nou edifici docent

El document es transmetrà ara a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità per a la seva aprovació definitiva

esplugues

esplugues

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal d’Esplugues d’aquest dimecres ha aprovat per unanimitat i de manera provisional un pla especial de concreció d’usos i ordenació volumètrica d’una parcel·la de propietat municipal ubicada al carrer Sant Mateu, amb l’objectiu de construir-hi un equipament docent de caràcter universitari.

L’objectiu de la proposta, impulsada per l’equip de govern, és «completar l’oferta educativa del municipi» i aprofitar la proximitat d’aquesta zona d’Esplugues, ubicada al límit amb l’Hospitalet –darrere de la masia de ca n’Oliveras– i a 20 minuts de la zona universitària de Barcelona per atreure el sector educatiu a la localitat.

El document compta amb els informes favorables del Departament d’Educació i de la Secretària d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa, així com de l’Autoritat del Transport Metropolità, i després de l’aprovació plenària serà transmès a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’àmbit metropolità per a la seva aprovació definitiva.

Unanimitat plenària

Tots els grups municipals han votat a favor de la proposta que, segons el portaveu del PSC, Eduard Sanz, no només pretén «ajudar la formació dels nostres joves», sinó que, a més, «suposa un revulsiu en activitat econòmica per a la nostra ciutat» i ajudarà a «completar la dotació del miniclúster» que s’està impulsant a la ciutat, que ha «de posar en valor» la seva ubicació i «facilitar que les universitats puguin instal·lar-se a la ciutat».

El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Pérez, va defensar el vot a favor del grup i la seva aposta per què «Esplugues sigui una ciutat universitària», però va aprofitar el torn per demanar també que s’agiliti l’acabament de la resta de projectes que estan previstos en aquesta zona del municipi, com la construcció de vivendes socials.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Julio Roldán, va mostrar que davant de la falta d’equipaments universitaris a la ciutat i «amb la demanda que hi ha, és una bona oportunitat de fer-ho realitat en poc temps», i va demanar accelerar les reunions de la comissió territorial per delimitar bé la frontera amb l’Hospitalet, l’ajuntament del qual va presentar dues esmenes al projecte.

Notícies relacionades

El portaveu del Grup Municipal Republicà, Oriol Torras, va apuntar que si bé «la melodia fa bona pinta, farà falta esperar a veure la partitura com es concreta». Malgrat això, els republicans també van votar en positiu. També ho va fer el PP, el portaveu del qual, Marcos Sánchez, va defensar l’actitud del partit encoratjant la possibilitat que Esplugues «es converteixi en ciutat universitària».

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Universitat