CIUTATS COL·LECTIVES

El Baix Llobregat s'exposa a la biennal d'arquitectura i urbanisme de Seül

Juntament amb 80 ciutats i àrees metropolitanes de tot el món, l'AMB presenta el seu model de ciutat a través de diferents projectes

amb-citys

amb-citys / Stela Salinas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona presenta el seu model de ciutat a la Biennal de Seül a través de diferents projectes relacionats amb les competències metropolitanes, com a urbanisme o mobilitat. Els visitants podran conèixer i endinsar-se en la realitat de la metròpolis de Barcelona des de dissabte 7 de setembre fins al 10 de novembre, per on s’estima que passaran més de mig milió de persones.

En aquesta ocasió, el Baix Llobregat s’exposa com a protagonista en cinc dels sis projectes presentats per l’AMB. Al seu estand, l’AMB exposa els diferents projectes metropolitans que realitza en els àmbits de: espai públic, infraestructura verda, planejament urbanístic, vivenda i mobilitat sostenible.

Els projectes més rellevants en què els visitants podran endinsar-se són: Parc Riu Llobregat, amb intervenció de diversos municipis; el Parc de la Solidaritat, a Esplugues de Llobregat; la ‘Connexió pedalable’,també a Esplugues –vinculada també a Barcelona–; el passeig marítim de Castelldefels; lapromoció de vivendes CINE PISA, de Cornellà de Llobregat i l’Escola Els Encants de Barcelona.

Més presència de l’AMB

L’AMB també té presència a través de la participació conjunta amb la Generalitat de Catalunya a l’estand sobre ‘big data’ i urbanisme del’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).

En aquest espai, els visitants podran trobar la feina d’Ildefons Cerdà  com a precursor del ‘big data’ urbà a partir de la traducció a l’anglès de la Teoria general de la urbanització, publicada el 2017.

«Ciutat col·lectiva»

La segona edició de la Biennal d’Arquitectura i Urbanisme de Seül té com a leitmotiv el tema de‘ciutat col·lectiva, amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma per intercanviar informació i mantenir debats sobre la creació i el canvi de les àrees metropolitanes del món.

Notícies relacionades

En un moment en què les ciutats són cada vegada més desiguals i segregades, la Biennal es pregunta si es poden continuar percebent com espais col·lectius a través de quatre exposicions: exposició temàtica, exposició de ciutats, estudis globals i projectes al lloc.

Més notícies d’Esplugues i Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA