MOSQUITS

Un estudi de la UAB confirma la bona conservació del parc de Can Vidalet d'Esplugues

Es va tractar d'un taller pràctic per a la recerca d'insectes vectors amb capacitat per transmetre organismes patògens

zentauroepp7850802 bellaterra 6 03 2008  sociedad bcn  huelga de estudiantes un180228120847

zentauroepp7850802 bellaterra 6 03 2008 sociedad bcn huelga de estudiantes un180228120847 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alumnes del màster de Salut Internacional i Cooperació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en col·laboració amb l’Ajuntament d’Esplugues, han dut a terme al parc de Can Vidalet un taller pràctic per a la recerca d’insectes vectors, bàsicament mosquits, amb capacitat per transmetre organismes patògens, com alguns virus i paràsits.

L’estudi es va focalitzar en els estanys a les aigües dels quals podrien transcórrer els cicles de vida d’aquests insectes.

"Segons informen els responsables del màster, l’estudi realitzat posa en evidència la bona conservació del llac, que el 2017 va ser naturalitzat per assemblar-se a un espai natural inundat", comenten des de l’ajuntament.

Repel·lent antimosquit

“De forma sorprenent, la feina realitzada revela que la presència d’algues i plantes semiaquàtiques al llac atreuen libèl·lules i insectes semblants a les papallones nocturnes, que es reprodueixen a l’estany i les larves dels quals actuen com a repel·lent antimosquit gràcies al moviment d’aigua que generen”,expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

Només un estany del parc no estava colonitzat per libèl·lules en el moment de la visita. En aquest punt els mosquits sí que havien posat ous, si bé es tracta d’una espècie mediterrània que s’alimenta gairebé exclusivament de la sang de les aus, de poca importància, per tant, per a l’home.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

UAB Ajuntaments