LA NIT MÉS CURTA DE L'ANY

Així celebrarà Esplugues la revetlla de Sant Joan

Diversos barris de la ciutat, com Can Clota o Can Vidalet organitzen les seves particulars revetlles, en una nit que començarà a les sis amb l'arribada de la Flama del Canigó

esplugues

esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nit de Sant Joan és la més curta, però també una de les més esperades de l’any. Cada ciutat es bolca, a la seva manera i amb els seus costums, la majoria compartits, amb una celebració en la qual, si alguna cosa no pot faltar, és el foc. Un foc que, a Esplugues, arribarà diumenge a les sis de la tarda, hora en què ho farà laFlama del Canigó.

Serà llavors quan, en companyia de la Colla de Bastoners d’Esplugues, s’encendrà la foguera al Parc Pou d’en Félix i als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas, i quan donaran el tret de sortida les revetlles organitzades en diferents barris de la ciutat per les associacions de veïns i entitats locals.

El Centre Excursionista de l’entitat Espluga Viva serà de nou l’encarregat de fer baixar la flama de la muntanya del Canigó, que hauran anat a buscar prèviament la nit anterior, i que traspassarà bona part dels municipis del Baix Llobregat.

La Flama del Canigó als jardins del Casal Robert Brillas d’Esplugues / AJUNTAMENT ESPLUGUES

Una flama que traslladaran, juntament amb l’agrupació escolta Espluga Viva, la Colla de Castellers i el Ball de Diables al Parc del Pou d’en Fèlix, en un acte al qual seguiran la lectura d’un manifest i el so de les gralles, que donaran finalment pas a les diferents revetlles de barri.

Notícies relacionades

Així, es realitzaran festes als barris de Can Clota; una al local de l’Associació Cultural Andalusa d’Esplugues (ACAE) i una altra a la plaça del Taxi; La Plana –rambla del Carme–, a Can Vidalet –plaça Macael– i al del Centre, al davant de la pista municipal de L’Avenç.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Sant Joan