NIT DE PREMIS

Reconeixement a l'esport femení en la 9a edició dels premis El Pont d'Esplugues

L'hospital Sant Joan de Déu s'ha emportat aquest any el premi d'honor, en una edició que ha incorporat per primera vegada un guardó al foment de la igualtat

La iniciativa s'organitza cada quatre anys i serveix per reconèixer la feina i la trajectòria de persones, entitats i empreses vinculades a la ciutat

esplugues

esplugues

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El CEM Les Moreres d’Esplugues va acollir divendres passat la celebració de la 9a Nit dels Premis El Pont d’Esplugues, uns guardons locals que s’entreguen cada quatre anys en una gran gala, a la qual aquest any van assistir prop de 400 persones, i que serveixen per reconèixer públicament la feina i la trajectòria de persones, entitats i empreses vinculades a la ciutat.

La cerimònia, presentada pel periodista Pere Escobar i amenitzada pel Mag Lari, va servir, doncs, per posar de relleu l’activitat esportiva, solidària, econòmica, professional, artística i associativa de diferents col·lectius i entitats, amb uns guardons dividits en set categories i que, com a novetat, aquest any han comptat amb un Premi al Foment de la Igualtat.

El guardó va anar a parar a les mans de la Xarxa d’Agents Preventives del Protocol per unes Festes Lliures d’Agressions Sexistes d’Esplugues, segons el jurat –format per representants institucionals, de l’empresa, el comerç i la universitat–, “per dur a terme una tasca voluntària de sensibilització, prevenció i actuació”.

En aquesta mateixa categoria van quedar finalistes Sònia Corrochano, directora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, i Carmé Gené, del Grup Pla del Llobregat d’Amnistia Internacional. El guardó esportiu també va tenir nom de dona, ja que va ser un reconeixement col·lectiu a l’esport femení d’Esplugues.

El jurat va voler posar de relleu així “l’elit de l’esport, model i referència per a nens i nenes de tot arreu, que s’entrena i creix a la ciutat,” i reconèixer “l’esforç, el talent i l’esperit de superació de les millors esportistes en la seva especialitat”, i els va agrair “que portin el nom d’Esplugues al màxim nivell de l’esport”.

En nom d’aquest col·lectiu van recollir el premi la gimnasta Alba Petisco, la futbolista Paula Villar, la nedadora Ariadna Raga, Raquel Moré (handbol), Marta Cots (voleibol), la jugadora de bàsquet Adriana Mora, Karla Sánchez (halterofília), Laia Giménez (patinatge artístic), Teresa Lloveras (petanca) i Evanciana Silvero, en representació del grup de dones del programa de gimnàstica per a gent gran.

L’hospital Sant Joan de Déu, premi d’honor

El premi d’honor d’aquest any va anar a parar en mans de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, “per la qualitat en l’atenció i la investigació dels seus professionals, per la calidesa humana dels equips i la gran xarxa de persones voluntàries”, així com en reconeixement a la seva aposta per construir el Pediatric Cancer Center, el primer d’Europa en la seva categoria.

Per la seva banda, el periodista Jordi Évole va aconseguir el Premi de Comunicació per “tractar l’actualitat amb proximitat, sensibilitat i professionalitat” i per haver apostat per instal·lar la seva productora a Esplugues, “on també es va iniciar en el món audiovisual”.

Évole, que dirigeix Producciones del Barrio, amb seu a l’Espai Baronda d’Esplugues, va rebre el guardó just un dia després d’anunciar el final de la seva etapa a ‘Salvados’, que va acabar diumenge amb un programa especial gravat a Sant Ildefons, a Cornellà, el barri natal del presentador. En aquesta categoria va quedar com a finalista la ‘Crònica de la vida d’Esplugues’.

Premi a la Solidaritat

La Fundació Doctor Melchor Colet, amb seu a Barcelona, va rebre el Premi a la Solidaritat “per la seva feina desinteressat amb persones que es troben en situació de precarietat” i per haver posat en marxa el projecte ‘Tots a taula’ a la ciutat, que distribueix àpats entre persones vulnerables.

En la categoria d’Art va ser guardonada l’Escola Municipal de Música d’Esplugues, “per la seva llarga trajectòria, de més de 45 anys, fomentant els coneixements musicals entre la població i participant activament en projectes per traslladar aquests coneixements a les escoles de la ciutat”.

D’altra banda, el premi a l’activitat associativa se’l va emportar l’Associació Comerç Can Vidalet  per “defensar els interessos del petit comerç i de les persones consumidores, i per dur a terme accions que fomenten la cohesió social i que dinamitzen el barri de Can Vidalet”. En aquesta categoria van resultar finalistes el Club d’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet, la Colla dels Tres Tombs d’Esplugues i la Coral Musicorum.

“Esplugues, ciutat de premi”

Durant la cerimònia també es va fer entrega a l’empresa Made of Genes del premi a l’activitat empresarial, que es va portar “per haver desenvolupat una solució tecnològica innovadora i única al món de la biomedicina, que permet que una persona pugui obtenir el seu ADN i guardar informació per sempre, amb els beneficis que això comporta per a la salut”.

Notícies relacionades

La 9a Nit dels Premis Pont d’Esplugues va comptar amb la participació, a més, de l’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, que va voler posar de relleu que “Esplugues és una ciutat de premi”, i “retre homenatge a les persones, entitats i projectes que s’han fet grans en aquest petit racó del món de 4,6 km2”.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA