CERTAMEN LITERARI

Esplugues convoca la desena edició dels Jocs Florals

El certamen està dedicat aquest any a Ramon Cervera i Marin, promotor de la seva reinstauració el 2003 i molt vinculat a iniciatives culturals locals

jocs-

jocs-

1
Es llegeix en minuts

Aquesta setmana s’han publicat les bases de la desena convocatòria delsJocs Florals d’Esplugues, l’edició dels quals aquest any està dedicada a Ramon Cervera i Marin, promotor de la reinstauració del certamen el 2003 en ocasió del 900è aniversari de la fundació de la parròquia de Santa Magdalena.

Cervera i Marin és, a més, soci fundador d’Amics de la Música de Santa Magdalena i una persona molt vinculada a les iniciatives culturals impulsades a la ciutat, especialment en l’àmbit musical.

Aquest certamen literari, nascut fa gairebé 700 anys a Tolosa i dedicat a promocionar, difondre i premiar la poesia en territori català i occità, s’ha anat expandint per tot Catalunya. A Esplugues, la primera edició dels Jocs Florals es va celebrar el 1951, però no va ser fins al 2003 quan es van tornar a recuperar i es va celebrar la segona edició.

Des d’aleshores, es convoquen cada dos anys i es dediquen en cada edició a un personatge o col·lectiu vinculat a la promoció de la llengua i la cultura catalanes en el municipi. Així, l’última edició del 2017 va estar dedicada a Natalia Hernández, primera bibliotecària d’Esplugues.

Sis premis en joc 

La iniciativa consta de tres premis ordinaris en català –Flor Natural, a millor composició poètica de temàtica lliure; Englantina d’Or, a millor composició de tema patriòtic, històric o cívic, i Viola d’Or o d’Argent, a la millor sobre temes religiosos, espirituals o morals– i tres premis extraordinaris.

Aquests últims inclouen premis al millor poema en llengua castellana, al millor poema en llengua anglesa i a la millor composició que tracti algun tema relacionat amb la ciutat o amb la gent d’Esplugues i, com els ordinaris, estan dotats amb 400 euros cada un.

Notícies relacionades

Les obres, que els majors de 16 anys poden presentar fins al pròxim 23 d’abril, seran valorades de manera anònima, i el veredicte del jurat, així com l’entrega de premis, es farà en un acte públic el pròxim 19 de maig a la Biblioteca Pere Miquel d’Esplugues.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Poesia