Denuncien un atac a la masia popular de Cal Suís a Esplugues

Un incendi ocorregut dijous a la matinada va causar greus desperfectes en aquest espai veïnal ubicat al barri de Finestrelles

El col·lectiu que gestiona l'edifici, ocupat des de fa 15 anys per veïns i entitats locals, defensa que l'incendi va ser "intencionat"

esplugues

esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La masia de Can Suís d’Esplugues, espai autogestionat per entitats veïnals al barri de Finestrelles des de fa 15 anys, va patir un incendi la matinada de dijous passat que va provocar greus desperfectes en l’estructura del primer pis i destrosses en el segon i que, segons l’Assamblea de Cal Suís, és fruit d’un “atac intencionat”.

L’agrupació que gestiona l’espai ha emès un comunicat en el qual aclareixen que, tot i que no saben qui és l’autor de l’incendi, estan segurs que va ser premeditat, i que treballaran amb persones i col·lectius que els han donat el seu recolzament per “reconstruir l’edifici el més aviat possible”.

La masia de Cal Suís, epicentre del moviment veïnal al barri de Finestrelles i de la lluita contra el polèmic pla urbanístic CAUFEC-Porta Barcelona, va ser ocupada fa més de 15 anys, convertint-se des d’aleshores en un espai que acull diverses activitats i projectes socials, culturals i educatius.

Des de l’assemblea asseguren que no és la primera vegada que ataquen l’edifici, ja que fa unes quantes setmanes van entrar per la força “rebentant portes i finestres”. Aquesta vegada, l’incendi que va cremar la ‘cafeta’ va provocar greus danys a les bigues i al terra del primer pis, així com desperfectes al mobiliari, el material i en portes i finestres.

“S’ha de tenir en compte que, fa poc més d’un any es va fer un canvi íntegre de la instal·lació elèctrica de la masia. Per tant, donades les peculiaritats dels desperfectes, s’ha  de suposar que no ha sigut un incendi fortuït”, afirmen des de l’Assamblea de Cal Suís.

L’“interès” que hi podria haver darrere de l’atac, diuen, pot ser “molt divers, des d’un atac feixista”, apunten, motivat pel recolzament explícit que han mostrat a l’espluguenc membre dels CDR Adrià Carrasco, “fins a possibles interessos econòmics i urbanístics”.

Notícies relacionades

A l’espera que s’aclareixin els fets, el col·lectiu que gestiona l’espai ha convocat una concentració aquest dimecres que arribarà fins a l’Ajuntament d’Esplugues, al qual instaran a personar-se com a acusació particular en la denúncia dels fets.

Més notícies d’Esplugues  a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Incendis