MOBILITAT SOSTENIBLE

Un carril bici pel carrer Laureà Miró unirà el centre d'Esplugues amb Sant Just Desvern

Serà bidireccional i ocuparà part de la calçada per on actualment passen els vehicles

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, amb el regidor d’Urbanisme, Eduard Sans, durant l’Audiència Pública per exposar el nou carril bici entre la ciutat i Sant Just Desvern.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, amb el regidor d’Urbanisme, Eduard Sans, durant l’Audiència Pública per exposar el nou carril bici entre la ciutat i Sant Just Desvern. / AJUNTAMENT D'ESPLUGUES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament d'Esplugues va presentar aquest dimarts en audiència pública el projecte de construcció d'un carril segregat per a ciclistes que connectarà el centre d'Esplugues amb Sant Just Desvern a través del carrer Laureà Miró, una de les artèries principals de la ciutat. L'Ajuntament de Sant Just té previst adjudicar ben aviat les obres.      

El nou carril, que a Esplugues començarà a la plaça Santa Magdalena (davant l'Ajuntament) i a Sant Just arribarà fins a la rambla, serà bidireccional i ocuparà part de la calçada per on actualment passen els vehicles, concretament el carril situat al costat de la vorera del costat muntanya (un dels dos que hi ha en el sentit Sant Just).  

L'amplada del nou carril serà de 2,30 metres, 1,15 per cada banda, amb un espai separador de protecció de mig metre. Quan estigui construït, només quedarà un carril per a vehicles en sentit Sant Just, mentre que es mantindran els dos que hi ha ara en sentit l’Hospitalet. La parada de bus de Santa Magdalena es desplaçarà més endavant i permetrà dos busos al mateix temps.  

“El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Esplugues aposta per una ciutat agradable per passejar i amb el nou carril bici deixaran de compartir vorera els vianants i els ciclistes”, va dir l'alcaldessa Pilar Díaz en una audiència pública.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Eduard Sanz, va afirmar que amb aquesta actuació es pretén “pacificar el carrer Laureà Miró; fa falta que la circulació per les nostres vies sigui per al veïnat i no per als qui estan de pas”.    

Les obres, que es portaran a terme tan aviat com s'adjudiquin per part de l'Ajuntament de Sant Just Desvern, trigaran 3 mesos. Es finançaran entre els ajuntaments d'Esplugues, Sant Just i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.