Ple Municipal

Esplugues aprova el tercer pla d'Igualtat de Gènere

Inclou una eina pionera que avalua el compliment de les accions dutes a terme

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

Coincidint amb la celebració del Mes de les Dones a Esplugues, el ple ordinari del 15 de març va aprovar per unanimitat el tercer Pla d'Igualtat de Gènere per a la Ciutadania 2017-2021, que ha suposat la revisió d'objectius i una avaluació de les accions del II Pla d'Igualtat.

Aquest tercer Pla d'Igualtat parteix d'una avaluació i d'un treball transversal comunitari que recull un model de ciutat basat en la convivència, el benestar i la qualitat de vida de les persones. S'estructura en cinc línies estratègiques que inclouen el compromís amb la igualtat de gènere, l'acció contra la violència masclista, els drets i qualitat de vida de les dones, la reformulació dels treballs i dels temps, i el reconeixement del lideratge i la participació de les dones, fomentant i promovent la presència de les dones en tots els àmbits.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, que també té les competències de la regidoria de Polítiques de Dones, va subratllar que aquest pla "neix amb l'objectiu de donar resposta al compromís municipal d'impulsar una ciutat més igualitària entre dones i homes i recull la voluntat que les polítiques d'igualtat de gènere incorporin la mirada comunitària, perquè és amb la complicitat de tots els agents socials que avançarem cap a una societat compromesa amb la igualtat real i efectiva".

Díaz afegeix que "volem que en aquest Pla tots puguin contribuir a fer d'Esplugues una ciutat que integri la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la societat, perquè és des d'aquesta complicitat comunitària, quotidiana, que apostem per avançar en la igualtat efectiva entre les dones i els homes i contribuir a erradicar la violència masclista".

 

 Amb l'aprovació del Pla d'Igualtat, l'Ajuntament posarà en marxa un Sistema d'Indicadors de Gènere a través d'una eina tecnològica, pionera a Catalunya en l'àmbit municipal, que permetrà avaluar i revisar el grau de compliment de totes les accions d'igualtat identificades que recull el Pla d'Igualtat. Es tracta d'una eina que posa en valor la tasca que realitza l'Ajuntament en igualtat de gènere.

 

Notícies relacionades

Tot el procés d'avaluació i elaboració del pla ha sigut realitzat amb el suport metodològic i tècnic de l'Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona.

Més notícies d'Esplugues