Nou alcaldes del Baix Llobregat rebutgen les retallades de personal als centres d'atenció primària

El comunicat conjunt el signen els batlles de Sant Boi, Cornellà, Sant Joan Despí, Viladecans, Gavà, Sant Feliu, Esplugues, Sant Just Desvern i el Prat

1
Es llegeix en minuts
J. S. / ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Nou alcaldes de la comarca del Baix Llobregat han fet públic un comunicat conjunt en què rebutgen les retallades de personal eventual als centres d'atenció primària que està aplicant la Generalitat. El comunicat està firmat pels alcaldes de Sant Boi de LlobregatCornellà de LlobregatSant Joan DespíViladecansGavàSant Feliu de LlobregatEsplugues de LlobregatSant Just Desvern i el Prat de Llobregat.

Segons expliquen els alcaldes, la Generalitat ha comunicat a diversos centres d'atenció primària que a partir de l'1 d'octubre no renovarà cap contracte de personal eventual.

Els regidors han mostrat "rebuig absolut a aquesta nova supressió de personal". Segons diverses fonts, aquestes retallades afectarien uns trenta professionals dels ambulatoris de la zona.

Segons diuel comunicat, aquestes retallades de personal "s'afegeixen a les retallades que el Govern del president Artur Mas ha aplicat de manera continuada en el sistema públic de salut del nostre país els últims anys. Un govern que, mentre empobreix la qualitat de la sanitat pública, desvia recursos i pacients a centres privats".

Els alcaldes també es queixen de la "deslleialtat institucional que suposa aquesta decisió unilateral per part de la Generalitat, que en cap moment ha sigut comunicada als responsables municipals".

Notícies relacionades

Finalment, els regidors han mostrat "suport i reconeixement" al conjunt del personal sanitari i el seu compromís en defensa d'una sanitat pública de qualitat. 

Més notícies d'Esplugues