Espanyol-Valladolid (2-0)

L’Espanyol exhibeix ‘punch’ contra el Valladolid i torna a recuperar el liderat

El conjunt de Luis García es rearma a casa i supera un rival directe per l’ascens amb gols de Braithwaite, de penal, i Puado

Un Espanyol desconnectat es deixa el liderat contra el Vila-real B

L’Espanyol s’emporta un plàcid triomf contra un Ferrol amb 10

L’Espanyol exhibeix ‘punch’ contra el Valladolid i torna a recuperar el liderat

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’Espanyol va recuperar sensacions en la tornada a l’Stage Front Stadium davant la seva afició i va sumar una valuosa victòria contra el Valladolid (2-0), que va dissipar les males sensacions que va deixar l’equip de Luis García dilluns passat a Vila-real.

El seu triomf contra un rival directe per a l’ascens amb els gols de Braithwaite i Aguado, afegit a l’empat del Tenerife amb el Mirandés, va fer que el conjunt blanc-i-blau tornés al liderat de la Lliga Hypermotion.

L’Espanyol no va trigar a marcar diferències en un partit que va arrencar de forma trepidant, amb un desplegament físic i de velocitat enorme entre dos equips que encara mantenen l’aroma de Primera de la temporada passada.

Més ben assentat l’equip de Luis García tot just va trigar cinc minuts a avançar-se, després d’una centrada lateral de Puado que va rematar Pere Milla, i en el rebuig el porter del Valladolid va fer caure Braithwaite, que buscava la pilota perduda dins l’àrea. Caparrós Hernández no va dubtar i va assenyalar el penal.

John Víctor va aturar el llançament de Braithwaite en primera instància, endevinant el llançament a la dreta. Però el col·legiat va fer repetir l’execució, alertat pel VAR que un jugador del Valladolid havia entrat a l’àrea abans d’hora. El davanter danès va tornar a assumir la responsabilitat però aquesta vegada, tot i que el porter val·lisoletà li va tornar a endevinar la intenció, va ajustar al pal esquerre amb potència.

El gol va accelerar encara més el joc del Valladolid, que en punta compta amb dos referents molt perillosos com Kenedy, un futbolista amb dríbling, que va fixar Omar El Hilali al lateral, i a un 9 de garanties com Mamadou Sylla, un jugador que va arribar a Cornellà en ratxa golejadora, i que va obligar Calero i Lele Cabrera a no abaixar la guàrdia en cap moment. Va ser Sylla qui no va trigar a respondre i va obligar a lluir-se a Pacheco, que va treure una mà clau per evitar l’empat (m. 13).

Així que es va anar igualant la possessió, es van anar rebaixant també les revolucions en un partit en què l’Espanyol va recuperar la seva millor versió i va defensar amb encert, ajuntant línies, amb una presència decisiva de Melamed en la majoria d’accions i pilotes divivides.

Melamed, clau

El Valladolid va mostrar voluntat d’anar a buscar el partit, però va aparèixer molt més descompensat en les seves línies i va tornar a pagar un error als voltants de l’àrea amb un segon gol que ho va complicar tot. Va ser en una recuperació en zona de tres quarts del conjunt blanc-i-blau, que va conduir Memaled i va filtrar una passada meravellosa per a Puado perquè, en un moment pletòric, rematés per la dreta sense oposició (m. 35).

Notícies relacionades

Amb un marcador tan favorable, l’Espanyol es va poder dedicar a controlar i buscar les contres contra un Valladolid que ho va intentar i va buscar l’àrea blanc-i-blava, però que no va comptar amb definició.

Sylla va tenir un parell d’ocasions clares, que va desaprofitar, igual que Cedric, en el límit del temps reglamentari, després d’una eficaç passada de Juric que el va deixar sol davant Pacheco, però en què el porter de l’Espanyol, brillant un dia més, va sortir guanyador.

RCD Espanyol, 2 - Valladolid, 0

RCD Espanyol: Pacheco; El Hilali, Calero, Cabrera, Brian Oliván; Puado, Gragera, Aguado;  Melamed, Braithwaite, Pere Milla. Entrenador: Luis García. Canvis: Jofre Carreras per Melamed (m. 63), Keidi Bare per Aguado (m. 63), Baldé per Braithwaite (m. 84), Gil per Omar (m. 84), Gómez per Calero (m. 87).

Valladolid: John Víctor; Luis Pérez, Gustavo, Boyomo, Escudero; Iván Sánchez, Monchu, Juric, Meseguer; Kenedy, Sylla. Entrenador: Paulo Pezzolano. Canvis: Joni Montiel per Meseguer (m. 63), Lucas Rosa per Escudero (m. 77), Cedric per Kenedy ( m. 78).

Gols: 1-0 (m. 8), Braithwaite, de penal; 2-0 (m. 35), Puado.

Àrbitre: Caparrós Hernández (valencià). Groga a John (m. 5), Gustavo (m. 17), El Hilali (m. 25), Melamed (m. 46), Gragera (m. 64), Montiel (m. 87).

Estadi: Stage Front Stadium.