La plantilla periquita

L’Espanyol del futur: ¿qui se n’anirà i qui seguirà a Segona?

El sorollós adeu de l’Espanyol: xiulets, pancartes, samarretes negres, pilotes de platja i un minut sense jugar

¿Adeu a l’‘RCDE Stadium’? El club negocia el ‘naming right’ del temple periquito

L’Espanyol del futur: ¿qui se n’anirà i qui seguirà a Segona?

RCDE

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Per segona vegada en tres anys, l’Espanyol emprèn el camí de baixada cap a l’infern de Segona. En aquella ocasió, el descens amb prou feines va suposar danys en una plantilla que només va perdre Marc Roca com a figura destacada. Hi van continuar pesos pesants com Raúl de Tomás, Embarba, Darder i Diego López en un context afavorit per unes condicions que van facilitar el retorn immediat a l’elit.

En aquesta ocasió, el club periquito tornarà a tenir el pressupost més alt de la categoria, uns 40 milions d’euros, però hi haurà sortides importants que obligaran a encertar-la amb els fitxatges. Tot just acabada la temporada, hi ha molts dubtes en la composició de la plantilla. Una vegada més, serà clau el paper de l’àrea esportiva, en què s’espera un relleu per a Domingo Catoira, que de moment segueix al capdavant.

LES SORTIDES: Joselu i set baixes ja confirmades

La primera baixa capital de la plantilla serà la de Joselu Mato, pitxitxi espanyol de la Lliga amb 16 gols, només darrere de Benzema i Lewandowski. La seva marxa no és oficial, però només és qüestió de temps. L’ariet gallec té contracte amb l’Espanyol fins al 2025, però va incloure una clàusula que li permet sortir cedit si el club de destí assumeix la seva fitxa, just el que farà el Reial Madrid en una operació ideal per als blancs. Si l’Espanyol aconsegueix l’ascens, recuperarà el punta el 2024.

Set sortides ja estan confirmades. Denis Suárez, que estava cedit pel Celta, firmarà pel Vila-real després de cinc mesos al club periquito. Pedrosa, mentrestant, acaba contracte i jugarà al Sevilla. El lateral esquerrà ni tan sols va jugar l’última jornada. Aleix Vidal ja va confirmar el seu adeu fa setmanes i tampoc continuaran el porter Álvaro Fernandez, Vini Souza, Dani Gómez i Pierre-Gabriel, que tornen als seus clubs d’origen al finalitzar les seves cessions. 

ELS DUBTES: Darder s’agafa un període de reflexió

En un segon apartat hi ha els futbolistes que tenen contracte en vigor i que la seva continuïtat ofereix múltiples dubtes. L’elecció del nou director esportiu, si finalment no continua Domingo Catoira, serà clau. Luis García també espera la seva reunió amb Chen Yansheng, convençut de construir un grup amb un «equilibri entre joves, planter i jugadors amb experiència». 

Sergi Darder hauria de ser la peça clau d’aquest equip, però el capità té la mateixa clàusula alliberadora de Joselu i s’ha agafat un període de reflexió. «Tothom sap que aquesta és casa meva. Qualsevol decisió en calent després d’unes setmanes tan frustrants no serviria. És el moment de netejar la ment i desconnectar», va dir el centrecampista, que té contracte fins al 2026. Diumenge va ser acomiadat amb crits de «¡Sergi, queda’t!» al ser substituït. D’ofertes a Primera no li’n faltaran, començant pel Mallorca

Els dubtes també planen sobre altres referents amb contracte, com César Montes, que va firmar fins al 2028, i Brian Oliván (2025), amb un bon rendiment que propiciarà l’interès de diversos clubs. El defensa mexicà té un valor de mercat de vuit milions, el segon més alt darrere de Darder (16). El lateral ha deixat entreveure que no li importaria seguir a Segona.

«Hi haurà retocs, però hem fet una part del camí. Estic pendent de la reunió amb Chen. Vull un equilibri entre joves i jugadors amb experiència»

Luis García / Entrenador de l’Espanyol

CONTINUEN: Melamed i Braithwaite segueixen al barco

«M’agradaria comptar amb Darder, Joselu i Melamed l’any vinent. Pel que fa a Nico, estic convençut que hi serà. La manera com volem encarar els partits els agrada moltíssim a tots tres», va assegurar Luis García després del partit de diumenge davant l’Almeria.

Melamed, amb contracte fins al 2024 i pendent de renovar, hauria de ser un dels eixos del futur Espanyol. També Javi Puado, amb compromís fins al 2025. Sang blanc-i-blava per a la tornada a Primera. Simo, Rubén Sánchez i Luka Koleosho són altres joves que poden tenir més protagonisme a Segona.

Els missatges de Braithwaite, mentrestant, també apunten en direcció al RCDE Stadium. El danès vol seguir a Barcelona i ha mostrat el seu desig de formar part del projecte de l’ascens. Té contracte fins al 2025.

Sota els pals, Pacheco sembla fix. El porter va firmar fins al 2026, mentre que a la medul·lar continuaran Expósito (2027) i Gragera (2028). A Cabrera, Calero, Sergi Gómez, Óscar Gil i Keidi Bare els queda un sol any de contracte. Podrien seguir, tot i que no es descarten moviments de mercat. La sortida del central uruguaià sembla la més factible si arriba alguna proposta interessant. 

Temes:

Joselu