L’enuig blanc-i-blau

L’amarg adeu de l’Espanyol: pancartes, samarretes negres, pilotes de tennis, xiulets i un minut passiu

  • Parlen els periquitos: «Chen Go Home», per Jose Real

  • Emprenyats, ¿però amb qui? Un rànquing de l’1 al 10, per Ernest Alós

  •  «Volien veure l’Espanyol a Segona, i ho han aconseguit», per Judit Bertran

L’amarg adeu de l’Espanyol: pancartes, samarretes negres, pilotes de tennis, xiulets i un minut passiu

RCDE

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En un partit sense res en joc per a l’Espanyol, un cop confirmat el traumàtic descens a Mestalla, només quedava el consol de mostrar el dolor i l’amargor per la situació d’un club que ha tingut dues caigudes a Segona en tres anys. Els seguidors periquitos van aprofitar l’últim partit a casa a Primera abans de la travessia per l’infern per disparar contra tot. Pancartes, càntics, xiulets, samarretes negres, pilotes de tennis... Hi va haver de tot a Cornellà

L’afició blanc-i-blava aviat va començar a mostrar la seva indignació. Desenes de seguidors es van congregar als voltants de l’estadi en una manifestació contra els actors que han empès l’Espanyol a l’abisme, des del director esportiu Domingo Catoira al president Chen Yansheng, passant per la federació, la Lliga i els àrbitres, òbviament. El crit dels grups d’animació va ser unànime: «¡Xinès, ves-te’n ja!»

Un dol global

Als voltants del temple periquito es llegien missatges contundents: «Tebas, pallasso, la teva Lliga és un fracàs», «Roures, bastard»… Les protestes es van traslladar després al terreny de joc. Els jugadors van sortir en els prolegòmens amb samarretes negres, un color que també es va apoderar de la grada, tot i que no va faltar més d’un despistat amb altra indumentària.

Notícies relacionades

Luis García va dirigir el partit amb un jersei gris en una nit marcada per la pancarta gegant que hi havia a l’estadi: «De dol per la justícia esportiva». Aquest missatge resumeix el drama d’un equip que no va competir en el primer minut del matx contra l’Almeria.

L’Espanyol va informar de les seves intencions al conjunt de Rubi, que va respectar la decisió. El conjunt local va treure del centre i la pilota va anar a parar als peus de Joan García, el porter en la cita d’aquest diumenge. Van ploure pilotes de tennis sobre la gespa i els seguidors van apujar els decibels amb una xiulada eterna

Temes:

Chen Yansheng