La crisi blanc-i-blava

La crisi de l’Espanyol: Joselu, a prop de marxar cedit al Madrid

  • L’Espanyol, a Segona: causes, reaccions i conseqüències del descens periquito

  • Chen demana perdó als periquitos: «No hem après dels errors comesos»

La crisi de l’Espanyol: Joselu, a prop de marxar cedit al Madrid

Efe

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El segon descens de l’Espanyol en tres anys comportarà més esquerdes a la plantilla que el primer. És evident que hi haurà una reestructuració profunda que afectarà les seves principals figures, començant per Joselu Mato, el pitxitxi de l’equip i màxim golejador espanyol de la Lliga a una jornada del final del campionat.

El davanter gallec està a un pas de tornar al Reial Madrid, un club que coneix bé, perquè ja va estar al seu filial i va arribar a debutar a Primera amb José Mourinho. Carlo Ancelotti ja ha mostrat les seves preferències pel punta periquito, que té una clàusula que facilita la seva sortida. El club blanc es faria càrrec de la fitxa del jugador i no es descarta que arribi un altre ‘nou’ al Bernabéu, segons apunta el diari ‘Marca’.

Tornada el 2024

La clàusula alliberadora que va pactar Joselu a l’arribar a l’Espanyol posa amb safata la seva sortida. El gallec té contracte fins al 2025 i jugaria una temporada cedit al Madrid. El juny del 2024 tornaria a l’Espanyol si el conjunt blanc-i-blau aconsegueix l’ascens.

El punta seria el primer reforç de l’atac blanc, en el qual hi haurà més novetats. Mariano acaba contracte, Asensio és més fora que dins i tampoc compten amb Hazard. Benzema, Vinicius i Rodrygo són les tres úniques peces que semblen fixes.

A l’Espanyol, mentrestant, no estranya la marxa de Joselu després de consumar-se el descens. El punta porta 16 gols en 34 partits de Lliga. El seu bon rendiment l’ha portat a la selecció espanyola. L’ariet és cunyat de Carvajal, el lateral dret de l’equip merengue.

El Mallorca vol Darder

Notícies relacionades

L’operació resulta molt beneficiosa per al Madrid, que reforçaria l’atac amb un golejador solvent a cost molt baix. No es descarta algun tipus de compensació amb futbolistes de la pedrera blanca que podrien reforçar els periquitos. Hi ha futbolistes interessants com Sergio Arribas o Nico Paz, però tot està a expenses que la direcció esportiva blanc-i-blava aclareixi les coses.

Joselu no serà l’única baixa a la plantilla de l’Espanyol. El Mallorca està interessat en Sergi Darder, que aquest dilluns va llançar un missatge a les seves xarxes amb certa aroma de comiat. El capità periquito va renovar fins al 2026 i té una clàusula de rescissió de 50 milions, però també es podria veure afavorit per la clàusula de Joselu. El València, el Sevilla i el Vila-real també tenen al seu radar el centrecampista.