La crònica del Sevilla-Espanyol: els periquitos s’enfonsen abans del derbi

• L’equip periquito pateix una dolorosa ensopegada i queda a tres punts de la permanència

• Així hem explicat en directe el Sevilla-Espanyol

Sevilla FC

3

La continuïtat de l’Espanyol a Primera comença a estar molt costa amunt. L’equip periquito va passar per tots els estats d’ànim aquest dijous a Sevilla, però va acabar de la pitjor forma possible, patint una altra duríssima derrota (3-2) que el manté en la penúltima plaça a tres punts de la salvació. El context no pot ser pitjor amb el derbi del 14 de maig a l’horitzó. El Barça podria certificar el títol de Lliga a Cornellà i deixar el seu rival amb un peu i mig a Segona.

El conjunt de Luis García va començar caient al Pizjuán, però es va refer de forma formidable i va arribar al descans per davant gràcies un gol de Rekic en pròpia porteria i una obra d’art de Puado. Les desgràcies van arribar en la segona meitat amb un penal imprudent de Vini Souza que va propiciar les taules d’Ocampos i va desfermar el vendaval andalús certificat amb el gol de Gueye que va matar definitivament l’Espanyol.

La tàctica

Diuen que el que funciona no s’ha de tocar i Luis García va apostar per la continuïtat al Pizjuán. El tècnic va repetir el dibuix tàctic del duel contra el Getafe, amb tres centrals, dos carrilers, tres homes de qualitat al mig i dos atacants.

L’onze periquito va registrar tres novetats, dues totalment esperades: el retorn de César Montes en lloc de Calero després de complir un partit de sanció i l’entrada de Puado per Braithwaite, baixa per acumulació de targetes.

Al carril esquerre, Brian Oliván va suplir Pedrosa, que la temporada vinent jugarà al Sevilla. La màgia va arribar a la medul·lar, amb Denis, Darder i Melamed, el més inspirat, però els tres van acabar substituïts en una segona part per oblidar.

La polèmica

El VAR va ser el gran protagonista d’un duel que va començar amb un regal de Cabrera, que va deixar sol Oliver davant un gran Pacheco (m. 4). Una trepitjada involuntària de Gueye a Darder va ser el segon ensurt per als periquitos, que van encaixar l’1-0 amb un gol de Bryan Gil inicialment anul·lat per Alberola Rojas.

La revisió va demostrar que no hi havia fora de joc perquè la pilota venia d’un jugador blanc-i-blau, però es podria haver xiulat perfectament falta de Rafa Mir. El suspens també va presidir l’empat periquito, aquest cop amb fortuna per a l’Espanyol, que va veure com el gol de Rekik en pròpia porteria després d’una passada de Darder va pujar al marcador després de decretar-se inicialment fora de joc. El VAR va considerar que Joselu no interferia en el central en el moment del rebuig cap a la seva porteria.

El golàs

La fortuna no l’havia acompanyat massa durant aquest curs, en què fins i tot ha topat cinc vegades amb els pals. Javi Puado es mereixia un golàs com el d’aquest dijous, el cinquè que marca en el campionat. El del planter va ser primordial amb un míssil per l’escaire que va desnivellar el matx a dos minuts del descans.

El gol de Puado va alleujar el dolor per l’ocasió claríssima fallada per Joselu poc abans de l’1-2. El pitxitxi blanc-i-blau va rebre una passada preciosa de Melamed i es va plantar tot sol davant Dmitrovic. Però el gallec no va saber definir. Per sort, el seu company d’atac va tenir després més fortuna. Més endavant arribaria el desastre.

El problema

El guió es va complicar a l’hora de partit, quan Luis García va decidir substituir Darder per Vini Souza. El capità periquito arrossegava molèsties des de la trepitjada de Gueye però no se’l va veure gaire convençut camí de la banqueta. El cervell periquito es va posar gel a la zona tocada mentre el seu substitut cometia una imprudència sobre l’africà que li va costar molt cara a l’Espanyol.

Alberola Rojas no va dubtar a l’assenyalar un penal que va transformar Ocampos per fer les taules i encendre el Pizjuán. El golejador sevillista va topar amb el travesser a cinc minuts del final i Gueye va certificar el triomf andalús (m. 87). Rubén Sánchez va tenir l’última ocasió per salvar un punt per a un Espanyol que es dessagna camí del derbi.