ESPANYOL-GETAFE (1-0)

La crònica de l’Espanyol-Getafe: Joselu manté l’Espanyol amb vida

La crònica de l’Espanyol-Getafe: Joselu manté l’Espanyol amb vida

Efe

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després de vuit partits plens de frustració, l’Espanyol va trobar un halo d’esperança gràcies al gol de Joselu. Un gol, de penal, que havia sigut verificat prèviament pel VAR, que col·loca l’equip de Luis García a només dos punts de la salvació, frontera que marca el València.

Un gol que és, en realitat, un missatge d’il·lusió enmig de la penombra, com van demostrar els gairebé 30.000 periquitos que es van reunir al seu temple en una comunió perfecta amb l’equip. Es va celebrar de valent, amb llàgrimes d’alguns jugadors tot just acabar una tarda dramàtica. Perquè per a l’Espanyol era molt important guanyar un partit i, a més, deixar la porteria a zero.

«Que no ens donin per morts, estem en la lluita, queden molts partits, ho tirarem endavant», va cridar Nico Melamed, designat com el millor del partit en una plujosa tarda barcelonina en què Joselu, encertat en el llançament de penal, va transformar la tristesa en una tempesta d’alegria.

El protagonista

Potser, el moment clau de la temporada. I, sense cap dubte, el de més tensió. Revisat pel VAR, el col·legiat va xiular penal. Torn per a un especialista. Instant decisiu per a l’Espanyol, que es va posar als peus de Joselu, el seu 9. El davanter ho va gestionar amb enorme personalitat, aliè al soroll previ que es vivia a l’àrea de David Soria. Es va aïllar de tot concentrat en el xut que, potser, canviï el curs per al món periquito.

Joselu no va fallar amb la seva gardela amb la dreta, que va batre el porter del Getafe. Ho va fer amb fermesa i autoritat. No es va veure cap gest de debilitat en el seu xut. David Soria va endevinar la direcció. La pilota anava a la seva dreta. Però la potència del xut de Joselu va trencar qualsevol esperança per a Bordalás, mentre aixecava un halo de llum per a l’Espanyol. Un penal perfecte quan més ho necessitava. Tant ell, com l’equip i, per descomptat, el club blanc-i-blau.

Marcatge a...

Es va moure amb intel·ligència pel front d’atac de l’Espanyol. Va jugar amb naturalitat i intuïció, arribant amb perill a l’àrea del Getafe. Nico Melamed va jugar bé, però li va faltar, això sí, punteria per trobar la recompensa al bon joc. Nico flotava per darrere de Joselu i Braithwaite sent indetectable per a l’estructura defensiva que havia dissenyat José Bordalás en la seva estrena a la banqueta blava. La seva producció ofensiva va ser intensa.

Fins a sis xuts portava quan encara quedaven 15 minuts per acabar el partit. Tres xuts, inclòs un suau cop de cap, van topar amb les mans de David Soria, el porter del Getafe. Era un cop de cap senzill perquè estava sol a la frontal de l’àrea petita. Però Nico Melamed va fallar en la direcció i, a més, en la força deixant l’Espanyol exposat al perill de l’empat perquè hauria sigut el gol de la tranquil·litat. Un gol que no va arribar. 

La polèmica

Notícies relacionades

Es van viure moments de tensió quan la primera meitat del partit agonitzava. L’enfrontament s’havia aturat perquè el VAR estava revisant el cop de cap de Braithwaite després d’una excel·lent centrada de Pedrosa des de la banda esquerra. La trajectòria de la pilota aèria va quedar interrompuda perquè es va creuar el braç dret d’Aleñá. Immediatament, l’Espanyol va demanar penal perquè va entendre que la pilota li havia tocat a la mà.

El Getafe, en canvi, defensava que era una acció totalment legal. Sánchez Martínez, el col·legiat murcià, es va quedar esperant l’ajuda de la tecnologia. I com que no el convencia el que deien des de Las Rozas, va decidir acostar-se a la pantalla que hi ha entre les dues banquetes de l’RCDE Stadium. Després d’uns segons d’anàlisi, va optar per xiular penal. Un penal que li torna la vida a l’Espanyol.

La fitxa de l’Espanyol-Getafe (1-0)

Espanyol: Pacheco (7), Calero (6), Sergi Gómez (6), Cabrera (5), Óscar Gil (7), Pedrosa (6), Nico Melamed (7), Denis Suárez (5), Darder (6), Braithwaite (6) i Joselu (7).

Entrenador: Luis García (6).

Canvis: Vinicius Souza (6) per Denis Suárez (m. 68); Brian Oliván (5) per Pedrosa (m. 74); Aleix Vidal (s.q.) per Óscar Gil (m. 86); Puado (s.q.) per Braithwaite (m. 86).

Getafe: David Soria (7), Damián Suárez (5), Duarte (4), Alderete (4), Gastón Álvarez (4), Maksimovic (5), Gonzalo Villar (5), Aleñá (5), Portu (4), Borja Mayoral (4) i Enes Ünal (4). 

Entrenador: José Bordalás (4)

Canvis: Munir (4) per Aleñá (m. 64); Latasa (s.q.) per Enes Ünal (m. 80), Mitrovic (s.q.) per Alderete (m. 80); Angileri (s.q.) per Gastón Alvárez (m. 80); Jaime Mata (s.q.) per Gonzalo Villar (m. 90+5).

Gol: 1-0, Joselu (m. 38, penal)

Àrbitre: Sánchez Martínez (5), murcià.

Targetes grogues: Aleñá (m. 36); Braithwaite (m. 42); Duarte (m. 51); Nico Melamed (m. 71); Gonzalo Villar (m. 73); Latasa (m. 82); Aleix Vidal (m. 90+2). 

Estadi: RCDE Stadium.

Espectadors: 26953