Espanyol-Cadis (0-0)

Un Espanyol desafortunat es queda sense premi en un duel agònic davant el Cadis

• Un pal, un gol anul·lat i un travesser de Joselu prolonguen l’agonia de l’equip blanc-i-blau.

• Espanyol-Cadis: així ho hem explicat en directe

RCDE

2

Era el partit marcat en vermell per tots i no es va aconseguir l’objectiu. Una primera part decebedora i una segona notable van deixar l’Espanyol sense premi davant el Cadis en una nit agònica i dramàtica a Cornellà (0-0). Joselu va reunir totes les desgràcies possibles en un duel que complica encara més la salvació periquita. Amb un punt sumat dels 21 últims, el conjunt de Luis García es prepara per al màxim patiment a vuit jornades del final, les dues següents davant el Vila-real i el Getafe la setmana que ve.

La tàctica

Luis García va apostar per un nou pas de rosca en el seu onze. Ja va assegurar en la seva presentació que no era un tècnic d’idees fixes en els seus dibuixos tàctics i aquest divendres va reformar la defensa a la recerca de més solidesa. L’asturià es va decantar per tres centrals amb Óscar Gil i Pedrosa als carrils. El lateral esquerrà català va jugar el seu primer partit com a titular en un any.

La posada en escena es va completar amb Darder i Gragera a la sala de màquines en un triangle tancat per Melamed amb llibertat de moviments. Vini Souza i Puado van ser els dos damnificats d’un onze que es va completar amb la parella d’atac esperada: Braithwaite i Joselu. Sergio, poc partidari dels experiments, es va mantenir fidel al seu fiable 4-4-2.

El regal

Hi ha jugades que marquen partits, accions que poden canviar, fins i tot, una temporada. Pot atorgar-se aquesta transcendència a l’ocasió claríssima que va llançar per la borda el Cadis en el minut 27, quan el Pacha Espino va assistir Sergi Guardiola, que estava totalment sol i en una posició idònia per batre Pacheco.

El davanter de l’equip groc no va encertar en la seva primera rematada amb l’esquerra. Tampoc en la segona. El silenci es va fer a l’estadi davant una doble oportunitat que, per sort, va acabar en res. Eren els pitjors minuts d’un Espanyol llavors nerviós i sense idees, amb tres dels quatre defenses (Óscar Gil, Cabrera i Montes) amonestats en menys de mitja hora. Fins al minut 94, amb un xut fora d’Alejo, no va tornar a acariciar el gol l’equip andalús.

El rècord

No va fallar l’afició en la cita que havia de servir de punt d’inflexió. Amb més de 10.000 entrades venudes gràcies a les promocions del club només faltava corroborar la resposta dels abonats per aconseguir la millor entrada del curs. El fantàstic ambient viscut a l’estadi es va confirmar amb l’aforament revelat a l’inici de la segona part: 28.512 espectadors.

És la millor assistència de la temporada, per sobre de les 26.231 persones del xoc contra el Celta de fa un mes. Els jugadors no només van sentir el suport de la seva gent durant el partit. També hi va haver una rebuda espectacular a l’autocar de l’equip amb centenars de periquitos hores abans del partit. L’afició va tornar a estar a l’altura d’un partit decisiu que no va tenir el final feliç que tots desitjaven.