Ressaca del derbi

¿S’acabaran ja les bromes i el debat sobre la porteria de l’Espanyol?

  • L’excel·lent actuació d’Álvaro Fernández contra el Barça el situa com el favorit per aconseguir el lloc de forma definitiva. El de La Rioja havia sigut suplent durant set jornades després de la cantada contra el València.

¿S’acabaran ja les bromes i el debat sobre la porteria de l’Espanyol?

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va ser la gran novetat de l’alineació de Diego Martínez a l’onze de l’Espanyol contra el Barça. Quatre dies abans, a la Copa, sota els pals hi havia hagut Joan Garcia, del planter, cosa que va disparar encara més els clàssics dubtes que envolten la porteria blanc-i-blava. Lecomte va ser l’últim titular abans de l’aturada, però no va estar gaire fi contra el Vila-real (0-1).

Un desafortunat autogol del porter francès va propiciar la derrota contra el submarí groc i el tècnic gallec va apostar aquest dissabte en el derbi per Álvaro Fernández, inèdit des de la terrible cantada contra el València, que va evitar el triomf periquito a Cornellà (2-2). Va ser un error groller que va purgar a la banqueta durant set jornades.

Tres mesos en blanc

La incògnita va quedar resolta una hora abans de començar l’enfrontament. Álvaro havia sigut titular en la primera ronda de la Copa contra el Rincón, però la seva suplència a La Palma va obrir encara més el ventall de cara al derbi. Lecomte tampoc havia tingut gaire protagonisme durant l’estada a Múrcia, cosa que donava cert avantatge a Álvaro si Diego optava per no donar continuïtat a Joan Garcia.

I així va ser. El porter d’Arnedo es va plantar al Camp Nou després de tres mesos en blanc a la Lliga. L’exporter de l’Osca necessitava una tarda com la d’aquest dissabte. L’error contra el València el va deixar molt tocat, però va saber rescabalar-se amb cinc parades al Camp Nou, sobretot amb la doble intervenció davant Christensen i Lewandowski en el desenllaç del partit.

«Sé que els porters estan patint. És una posició en què necessitàvem bon rendiment. L’Álvaro va arribar preparat a aquest partit perquè ha tingut un procés de millora i creixement»

Diego Martínez / Entrenador de l’Espanyol

Nova dimensió

El de La Rioja va evitar la victòria del Barça i el debat de la porteria periquita entra ara en una nova dimensió. El mercat d’hivern s’obre aquest diumenge i no es descarta algun reforç per aquesta demarcació, amb Pacheco, suplent a l’Almeria, com el nom que més ha sonat les últimes setmanes.

«Sé que els porters estan patint. És una posició en què necessitàvem adquirir un bon rendiment. L’Álvaro va arribar preparat a aquest partit perquè ha tingut un procés de millora i creixement amb nosaltres», va reflexionar Diego Martínez. «Ha arribat amb confiança i això és important. Al final nosaltres mirem el rendiment. No veiem ni el DNI, ni la nacionalitat, ni l’edat... Veiem només el rendiment», va afegir el tècnic.

El Celta i el Girona

Notícies relacionades

Dimarts toca Copa contra el Celta i no es pot descartar cap possibilitat. ¿Jugarà Joan Garcia, com en l’última ronda? ¿Tindrà una altra oportunitat Lecomte? O es donarà continuïtat a Álvaro, el que voldrien la majoria dels periquitos, tractant-se d’un duel exigent.

De cara al dia 8 contra el Girona no hi hauria d’haver dubtes. Álvaro ha de ser el porter titular de l’Espanyol. L’exporter de l’Osca i el Brentford va tancar el debat a l’escenari més difícil possible: el Camp Nou.

Temes:

Espanyol