Iniciativa blanc-i-blava

L’Espanyol impulsa una Superlliga solidària: «Aquesta la juguem tots»

  • El club blanc-i-blau destinarà el 5% dels diners que recapti amb el carnet dels seus socis a causes socials.

L’Espanyol impulsa una Superlliga solidària: «Aquesta la juguem tots»

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En un context marcat per les baralles entre els grans clubs i dirigents del màxim nivell, amb la Superlliga com a objectiu d’equips com el Barça, el Madrid i la Juventus, l’Espanyol ha alçat la veu per potenciar un altre tipus de competició: la Superlliga solidària. 

Amb un emotiu vídeo de dos minuts, el conjunt blanc-i-blau insta tots els clubs a formar part d’aquest projecte, centrat a destinar recursos als col·lectius més vulnerables i desfavorits. «Clubs del món, uniu-vos a la Superlliga solidària», proclama l’Espanyol. «Aquesta la juguem tots», afegeix en el seu missatge de presentació. 

Més de 200 entitats

L’Espanyol, que sempre ha destacat pel seu caràcter solidari i la seva implicació en causes benèfiques, destinarà el 5% dels diners dels seus socis a causes socials. L’entitat ha col·laborat durant aquest any que s’acosta al final amb més de 200 entitats de tota mena, amb especial implicació en la integració de les persones amb discapacitat. 

També va tenir una merescuda repercussió l’autocar del club que es va desplaçar a Ucraïna després de la invasió de Rússia amb la missió de portar aliments, medicaments, material esportiu i altres productes. Uns 40 refugiats van tornar amb el vehicle a Catalunya deixant la zona de conflicte. 

«La nostra manera de ser»

«Diuen que som uns privilegiats, que movem milers de milions amb alguna cosa que no és tan important i que vivim aliens a la realitat [...]. El 2022 no vam aconseguir ni les victòries ni els punts que ens mereixíem, però hem entès una cosa. A més de millorar dins, s’ha de fer també fora», explica el vídeo publicat pel club a les seves xarxes socials. 

Notícies relacionades

L’espot posa diversos exemples de superació i alegries viscudes durant aquest any. «Hem entès que el nostre compromís és una responsabilitat, que ens ho devem i els ho devem», afegeix la iniciativa, que destaca la importància de «visibilitzar maneres de col·laborar amb entitats i fundacions» que es s’esforcen per «fer la vida més justa amb les persones que ho necessiten».

«Això no és una campanya nadalenca, és la nostra manera de ser. Volem fer una crida a tots els clubs per mostrar la feina feta. Clubs del món, el 2023 fem més pels altres. Afegeix-te a la Superlliga Solidària. Aquesta la juguem tots», acaba dientel vídeo, una excel·lent idea que mereix tot el suport. 

Temes:

Espanyol